Taekwondo
Salim Sharif

„A csapat a legfontosabb.”

Publikálva: 2018.09.25 Frissítve: 2018.09.25 Torna

Böczögő Dorina aranyérmet szerzett a világkupa-sorozat szombathelyi állomásán, de a közelgő világbajnokság miatt egyelőre nem pihenhet.

Böczögő Dorina aranyérmet szerzett talajon a hétvégi, Szombathelyen rendezett világkupaversenyen. Érdekesség, hogy klubunk tornásza 2016-ban is az első helyen végzett a világkupa-sorozat Vas-megyei állomásán.

Alapvetően hasonló volt, mint a két évvel ezelőtti verseny, annyi különbséggel, hogy idén az első helyen jutottam a fináléba. Szerencsére a döntőben is sikerült megőriznem ezt a helyet, illetve a pontszám is közel azonos volt – idézte fel a hétvégi sikert Dorina.

Klubunk tornásza kirobbanó formában van az utóbbi időben: az ob-n 13.300, a világkupaversenyen 13.100 ponttal végzett az élen. Ez a kiegyensúlyozottság sok jót ígér az októberi világbajnokság előtt.

Talajon ezzel nincs gond, elég magabiztosan tudok versenyezni: ugyan nem könnyű a gyakorlatom, de megtaláltuk azokat sorokat, és  elemeket, melyeket tisztán végre tudom hajtani. Ez a stabilitás kulcsa, ezt kellene hozni a többi szeren is.

Október elején, Dohában rendezik a világbajnokságot. A glasgowi Eb-n a 10. helyen végzett női csapatunk, ilyen helyezéssel ezúttal is beérnék a lányok.

A csapat a legfontosabb, a legjobb 24-be kerülés, mivel ez a verseny az olimpiai kvalifikáció első lépcsőfoka. Az egyéni érdekek ilyenkor háttérbe szorulnak, mindenki igyekszik tökéletesíteni a gyakorlatait, hogy minél stabilabban tudjunk szerepelni – mesélte Dorina. – Nehéz megjósolni, mi fog történni, mert folyamatosan változnak az erőviszonyok. Az Eb-n is megelőztük a németeket és az olaszokat, pedig papírforma szerint mindketten az élmezőnyhöz tartoznak. Nem szeretnék tippelni, de a 24-nek meg kell lennie.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!