Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Visszaadná, amit kapott

Publikálva: 2020.05.15 Frissítve: 2020.05.15 Röplabda

Leiszt Máté váltja Tóth Gábort női röplabdacsapatunk kispadján.

Női röplabdacsapatunk új vezetőedzője, Leiszt Máté az MTK Budapestben kezdte edzői karrierjét: 2015 nyarán Hollósy László segítőjeként ismerhettük meg, illetve a szezon végén bajnoki címet szerző juniorcsapat munkáját irányította. A 2016/17-es idényben Alberto Salomoni is igényt tartott szolgálataira, majd a szezon végén az olasz szakember hívására Békéscsabán vállalt munkát.

Két fantasztikus szezont töltöttem edzői pályafutásom legelején az MTK-ban, nagyon hálás vagyok a klubnak, hogy anno megadta ezt a lehetőséget, amely megváltoztatta az életemet. Jó szívvel emlékszem vissza a Városmajorban töltött két évre, illetve a juniorokkal nyert bajnoki címre. Reméltem, hogy előbb-utóbb vissza tudok adni valamit a klubomnak abból, amit kaptam – árulta el a fiatal szakember.

Máté az azóta eltelt három szezonból kettőt az ország egyik legerősebb klubja, a BRSE másodedzőjeként töltött, tavaly pedig az Extraligában szereplő Haladás együttesét irányította. Sőt, 2019 nyarán a Nápolyban rendezett Universiadén történelmi sikert ért el a válogatott szövetségi edzőjeként: negyedik helyen zárt a nemzeti csapattal!

Minden edzőtől, akivel valaha együtt dolgoztam, nagyon sokat lehetett tanulni – szögezte le Máté. – Picit más filozófiával, érettebb gondolkodással térek most vissza az MTK-ba, de nyilván vannak dolgok, amelyek nem változnak. Mostanra kialakult a saját filozófiám, a saját rendszerem, amelyet szeretnék itt is meghonosítani.

De vajon melyek azok a dolgok, amelyek – a formálódó keret összetételétől függetlenül – viszont szeretne látni a pályán csapatunk új vezetőedzője?

Alapvetően idealista alkat vagyok, ezért is találkoztak az elképzeléseink Virággal. Az MTK Budapest köztudottan a fiatal, magyar játékosokra épít. Ez a koncepció nagyon szimpatikus számomra, szeretném én is megadni a lehetőséget nekik, hogy megmutassák magukat a legjobbak között, és ha elég keményen dolgozunk edzéseken, annak előbb-utóbb a pályán is meglesz az eredménye. Bízom benne, hogy igazán szerethető csapatunk lesz ebben a szezonban is.

A csapat jövő évi névsorát egyelőre korai lenne közzétenni – bár hamarosan ez is megtörténik –, a szakmai stáb összetétele azonban közel végleges.

Schildkraut Krisztián és Pavetits Bálint marad, azonban minden bizonnyal új masszőr érkezik a csapathoz. Az látszott, hogy eredményes munka folyt a klubnál az előző szezonban, így nincs okom sokat változtatni, a szakmai stáb magja együtt marad. Krisztián és Bálint is nyitott volt az elképzeléseimre: szeretek kollegiálisan, együttműködően hozzáállni mindenkihez, nagyon kíváncsi vagyok az észrevételeikre. Krisztián rendkívüli múltjára, tapasztalataira mindenképpen lehet építeni, és Bálint is kifejezetten jól végzi a munkáját

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!