Kézilabda
Kobela Tamara

Újabb pont (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.04.22 Frissítve: 2017.04.22 Labdarúgás

Ismét nagyot küzdöttünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Videoton FC 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Kolomoec (8.), illetve Marics (6.)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1908 néző

Vezette: Pintér Csaba (Horváth, Teodorosz, Szert, Németh, Radványi)

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Borbély (Katona, 45.), Kanta – Kolomoec (Takács, 92.), Torghelle, Ramos (Korozmán, 86.)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Juhász (Fiola, 57.), Vinícius, Stopira – Szuljics, Varga (Géresi, 57.), Pátkai, Hadzics – Scsepovics, Marics (Bódi, 85.)

Vezetőedző: Henning Berg

Borzasztóan kezdődött a mérkőzés hazai szempontból, ugyanis már a 6. percben megszerezte a vezetést a Videoton: a vendégek távolról próbálkoztak lövéssel, a Borbélyról lepattanó labda – némi szerencsével – Marics elé került, aki ballal, higgadtan gurított a kapuba Petkovics mellett.

Tamási Zsolt együttese azonban nem illetődött meg, szinte egyből, a 8. percben egyenlítettek, amikor Baki futott el a szélen, centerezett Kolomoecnek, aki egy csel után ballal tekert a hosszú felsőbe.

A gól után kicsit visszavettek a felek, kevesebb ajtó-ablak helyzet alakult ki. A 24. percben ugyan Marics ismét betalált a hazai kapuba, találatát érvénytelenítette a játékvezető, leshelyzet miatt. A félidő második részében inkább a vendégek voltak aktívak, főleg a széleken tudták megbontani az MTK Budapest védelmét. Hadzsics, Stopira és Nego is kísérletezett gólszerzéssel, de egyikük sem járt sikerrel.

Hazai oldalon Ramos került hatalmas helyzetbe Vass labdája után, de a brazil támadó lesen volt, így hiába tört volna kapura. A játékrész hajrájában újabb gól nem született, így 1-1-es állásnál fordultak a csapatok.

A második játékrész elején Torghelle és Kanta is besárgult, majd az 56. percben a Videoton előtt adódott nagy lehetőség, amikor Szuljics ugrott ki a jobb oldalon, de Petkovics remekül lépett ki kapujából. Ezután is inkább a vendégcsapat jött előre, de szervezetten, jól védekezett Tamási Zsolt gárdája.

A 74. percben Baki ívelt középre a jobb oldalról, Ramos fejelte vissza a labdát Kanta elé, aki kapásból lőtt a rövidre, de Kovácsik szépen hárított. Két perccel később Baki hozta fel a labdát a szélen, majd kényszerítőzött Torghellével a tizenhatoson belül, de emelését az utolsó pillanatban, a gólvonalról Vinícius mentette.

A hajrára nagyon megélénkült a játék, mindkét oldalon egyre több lehetőség adódott. A 81. percben 25 méterről lőhetett szabadrúgást a Videoton, amit Scsepovics remekül tekert el a sorfal felett, de Petkovics óriási bravúrral a kapufára tolta a labdát. Három perccel később Nego már túljárt a montenegrói kapus eszén, de lesen volt, így Pintér érvénytelenítette találatát.

A 87. percben a frissen beállt Korozmán szerzett labdát a középpályán, majd ugratta ki Kolomoecet, aki tizenötről lőtt, de pontatlanul. A hosszabbításban nagyon kinyíltak a fehérváriak, ami megbosszulhatta volna magát: Kanta szerzett labdát, ugratta ki Korozmánt, aki Katonához passzolt a tizenhatoson belülre, ő rögtön továbbtette Torghelléhez, aki nem tudta értékesíteni a ziccert. A játékszer Korozmánhoz pattant vissza, de ő sem tudta begyötörni azt a vendég kapuba. Igazi meccslabda maradt ki tehát a hajrában, ezután pedig már nem változott az állás, így 1-1 lett a végeredmény.

Tamási Zsolt:Izgalmas, magas hőfokú mérkőzés volt. A forgatókönyv úgy alakult, ahogy gondoltuk, a Videoton sokat birtokolta a labdát, sokszor nagy nyomást helyeztek ránk. Nekünk viszont ültek az ellentámadásaink, az utolsó negyedórában eldönthettük volna a három pont sorsát kétszer is, de nem sikerült. Le a kalappal a fiúk előtt, mert nagyon nagyot küzdöttek.

Henning Berg:Nem vagyunk elégedettek az egy ponttal, hiszen volt esélyünk arra, hogy több gólt is szerezzünk. Két találatunkat is érvénytelenítették les miatt, amiből az egyik döntés érthetetlen volt számomra. A kapufát is eltaláltuk egyszer, így szerintem meg kellett volna nyernünk a meccset, annak ellenére, hogy az MTK-nak is voltak nagy lehetőségei. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!