Atlétika
Szabó Beatrix

Új év, új remények

Publikálva: 2019.01.05 Frissítve: 2019.01.05 Kosárlabda női

Az idény eddigi meglepetéscsapatát, az NKE-Csatát fogadja az MTK Budapest szombat este a 12. fordulóban. Nem esélyesként, de nem is a lehetetlenben bízva a győzelemre gondolva.

Nem tartott sokáig a téli szünet a honi női kosárlabda-bajnokság élvonalában – bár még mindig tovább, mint a férfiaknál, akik a két ünnep között is játszottak –, számunkra alig több, mint két hétig, és máris itt a következő feladat: az NKE-Csata csapata érkezik a Városmajorba szombaton. És ez már visszavágó lesz, az első a sorban az alapszakasz második köréből, méghozzá egy olyan ellenféllel szemben, amellyel nem is olyan régen játszottuk az odavágót, december 4-én, szinte napra pontosan egy hónapja.

Hát, jól odavágtak nekünk...

Bár győzelmi reményekkel mentünk akkor a Ludovika Arénába, igazán jól csak a második negyedben játszottunk, ez pedig nem bizonyult elegendőnek a végső sikerhez. Pláne úgy, hogy a kezdést (7–0 oda) és a befejezést (a mérkőzés utolsó 27 pontjából 24-et nem mi szereztünk) is nagyon elrontottuk, utólag sok kritika érte – saját maguk részéről is – az MTK-s lányok védekezését, és támadásban is csak egyetlen igazán jó teljesítményt tudtunk felvonultatni a 67 százalékos mezőnybeli dobóteljesítménnyel 21 pontig jutó Süle Krisztina révén.

Végül 74–47-re kaptunk ki – pedig 32–28-nál és 50–44-nél is közel kerültünk a (fő)városi riválishoz –, így abban aligha reménykedhetünk, hogy a pontvadászat végén az egymás elleni eredmény nekünk kedvez majd a Tursics Krisztián vezette együttessel szembeni összevetésben. De tekintve, hogy az újonc abszolút várakozáson felül szerepel, pozitív mérleggel és a hetedik helyen zárta az alapszakasz első felét, minket pedig jelenleg öt győzelemmel előz meg, a mi szempontunkból még álomnak is szép, hogy a 22. forduló végére utolérjük. A Csatából biztos középcsapat lett, biztosan nem lesznek kiesési gondjai – igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy szerződtetett két idegenlégióst, az amerikai Kelley Austria és Kelsey Lang ellenünk is klubja két legjobbja volt az összesen szerzett 28 pontjával, miközben 27-tel kaptunk ki –, ráadásul úgy hírlik, Barnai Judit révén válogatott centerrel készül erősíteni, így az is lehet, hogy még előbbre lép.

Nekünk igazából az alsóház másik négy csapata ellen kellene minél több győzelmet szerezni – de épp azzal lehetne a tabella hátsóbb régióiban is óriási küzdelemben előnybe kerülni a közvetlen vetélytársakhoz képest, ha sikerülne egy előrébb tanyázó ellenfelet elcsípni. Például a Csatát. Ehhez azonban rengeteg mindennek kellene klappolnia, itt van mindjárt mindennek az alapja, a védekezés, aminek sokkal jobbnak kell lennie, mint egy hónapja idegenben, meg kell harcolni minden egyes labdáért, de támadásban is több jó egyéni produkció szükséges, és csapatként is előbbre kell lépni. Jó hír, hogy sérültjeink gyógyulnak, az előző naptári év végére már nagyon foghíjas keret biztos, hogy bővül, a kérdés már csak az, hány visszatérő játékossal. Ez szombat este hat órára kiderül, kicsit kevesebb, mint két órával később pedig az is, boldogan indul-e számunka az új esztendő.

Itt van, adva van a lehetőség, hogy megadjuk magunknak ezt a lökést. Mindent bele!

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. január 5., 18:00

MTK Budapest–NKE-Csata

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Nagy Viktor, Major Ádám (Hartyáni Zsolt)

Városmajori Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!