Vívás – kard
Szatmári András

Szurkolói szemmel a Puskás elleni meccsről

Publikálva: 2015.05.09 Frissítve: 2015.05.08 Labdarúgás

Szokásunkhoz híven, a Puskás Akadémia FC elleni mérkőzésen is megkértük egyik szurkolónkat, hogy írja le gondolatait, érzéseit a mérkőzés után. Dolgozatát változatlan formában közöljük.

Ma ismét játszunk.  És itthon játszunk.

Természetesen továbbra is furcsa azt mondani, hogy itthon. Hiszen nekünk az itthon, a Hungária körutat jelenti.  Azt az erősen ütött-kopott, valljuk be nagyon lepusztult stadiont, ahová apáink évtizedekkel ezelőtt vittek ki minket. És itt ragadtunk.
Nemcsak ezt a csodálatos játékot szerettük meg, hanem azt a közeget is, ahová gyerekként bekerültünk. Teltek az évek, és lassan mi vittük a gyerekeinket a Hungária körútra. De az már másik világ volt. És sajnos másik futball is. A mi gyerekeinket már nem annyira kötötte le. De mi nem tudtunk, és nem is akartunk leszokni erről a szerelemről, nem akartuk megcsalni azt. Jó volt már mérkőzések előtt egy-két órával kimenni, és a büfében beszélgetni, vitatkozni.
Erre a stadionra mindig nosztalgiával fogunk emlékezni, de már nagyon várjuk az —  reméljük alig több mint egy év múlva átadásra kerülő — új „Hungit”, ami nemcsak új lesz, hanem modern és komfortos. Ami játékosnak, és szurkolónak is olyan eszközökkel felszerelt XXI. századi létesítmény lesz, melybe mindig örömmel fogunk a mérkőzés napján belépni. (Hogy minden esetben kilépni is örömmel fogunk-e, az más kérdés.)

Korábbi szokásomhoz hűen, most is egy órával a kezdés előtt kiérek a mérkőzésre. Továbbra is jó beszélgetni, nemcsak az MTK-ról, nemcsak futballról, hanem egyebekről is azokkal, akiket „száz éve” ismerünk. Vitatkozunk a korábbi mérkőzésekről, és taglaljuk a rövidesen kezdődőt.

Nekünk egy célunk van: a szezon zárásakor ott kell lenni a dobogón! Ezt várják el szurkolóink, az őszi szezonzárás óta. Ha ez megvalósul, maximálisan elégedettek leszünk, hiszen az idény kezdetekor, talán gondolatainkban sem szerepelt a dobogó.

Ehhez, a mai Felcsút elleni meccset muszáj megnyerni. Bocsánat, Puskás Akadémia, de nekem Felcsút marad.

Nézzük az összeállításokat! Azt látjuk, amit már korábban is tudtunk, hogy nagyon szűkös a keret. Ebben a tekintetben, Garami Józsi bácsi merítési lehetőségei – pont a leginkább hiányposztnak számító védelemben – tovább szűkültek, Baki Ákos eltiltása miatt. A kispadon olyanok is ülnek, akik még soha nem játszottak az első osztályban.
Az ellenfél csapatában vannak olyanok is, akiknek sokszor tapsoltunk, amikor nálunk játszottak.
Mint mindig — a mérkőzések előtt —, most is optimisták vagyunk, annak ellenére, hogy az utóbbi mérkőzések gólínsége kissé bizonytalanná tesz minket. 

Mindjárt az elején helyzet, Hajdú Ádám kapufát lő. Majd Thiam fejel a kapufára. Felrémlik, hátha ma sem sikerül betalálni. Azért Hegedüs sem marad munka nélkül, talán nem véletlenül Tischler, majd Lencse lövését hárítja.

A szünetben újra arról beszélünk, amiről hetek óta. Sok a helyzet, de nem megy a góllövés. Persze az optimizmusunk örök. És azután a 61. percben Csiki betalál. A gól utáni első gondolat persze az, hogy „de sok van még hátra”.

Viszont sikerült kiszurkolni, nyertünk, és ez a legfontosabb.

Ezzel a nemzetközi kupában való indulás bizonyossá vált, és nagy lépést tettük a dobogós cél elérése felé is. Mindjárt jobb hangulatban indulok neki, hogy a feltúrt városon át hazaérjek. Közben azért eszembe jut, hogy Ilyen szűk kerettel a következő szezonnak nem lehet nekivágni. Mert jó lenne, nem mindjárt az első selejtező körben kiesni.

Persze ne szaladjunk előre, hiszen a szezonból még három mérkőzés hátravan. És azokon úgy kell szerepelni, ahogy egy dobogós csapattól elvárható!

Falus Tamás

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!