Atlétika
Nemes Rita

Szélvihar

Publikálva: 2017.10.30 Frissítve: 2017.10.30 Labdarúgás

Az orkán erejű szél felszakította az Új Hidegkuti Nándor Stadion tetőszerkezetének vászonborítását.

A vasárnap esti MTK Budapest-Credobus Mosonmagyaróvár Merkantil Bank Liga mérkőzés alatt és után tomboló szélvihar kárt okozott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A vászonból készült tetőborító szerkezetet (teflon membrán borítás) kivitelező Graboplan Sátorgyártó és Műszaki Konfekció Kft. azonnal riasztotta szakembereit, és az alpinisták vasárnap este kilenc órára – a tomboló vihar közben – eltávolították a B5-B6 szektor feletti fémvázról lelógó vászondarabokat.

A hétfői napon megkezdődtek az egyeztetések az Új Hidegkuti Nándor Stadion biztosítójával és a kivitelező céggel, mely jogelődjén keresztül már 1969 óta foglalkozik sátorgyártással és ponyva konfekcionálással. 

A kivitelező elindította az új elemek gyártását, így tervek szerint – az időjárás függvényében – a hét második felében, de legkésőbb a következő hazai mérkőzésre, a november 12-én esedékes MTK Budapest-ZTE találkozóra helyreállítják a sérült elemeket.

A stadionban másutt nem keletkeztek károk, személyi sérülés nem történt.

Az extrém időjárás miatt vasárnap, Budapesten és környékén a katasztrófavédelmi szakembereket több száz esetben riasztották épületekben esett károk miatt.

Szélvihar

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!