Kézilabda
Kekezovity Anna

Potsdam után

Publikálva: 2018.02.04 Frissítve: 2018.02.03 Labdarúgás női

Szabados György a sérülés miatt felborult tornáról.

– Érdemes szakmai szemmel értékelni a történteket?

Az elejét igen. Jól kezdtünk, a  lányok könnyedén felvették a ritmust, a megfelelő irányba indultunk el. Az első mérkőzésen nyertünk, a másodikon végig versenyben voltunk, ott viszont jött a sérülés, ami a torna egész kimenetelét felborította.  Nehéz volt arra koncentrálni, amiért jöttünk. Az első nap után még volt lehetőség a felsőházba jutásra, egy ki-ki mérkőzést játszottunk a Sportinggal, végig vezettünk, de az utolsó pillanatokban két gólt kaptunk. A lányok folyamatosan azt várták, hogy van-e új hír Adriról, szerettek volna ott lenni mellette, innentől már szakmailag felesleges beszélni bármiről is. Ugyanakkora ez nem meglepő, sőt természetes reakció volt a történtekre. Ha nincs a sérülés, akkor szép eredményt tudtunk volna elérni.

–  Oláh Adriennel mi történt pontosan?

– A mérkőzésen ütközött a kapussal. Felíveltük a labdát, ő felugrott fejelni, a kapus felhúzta a térdét és Adrit a derekánál találta el, amitől megrepedt a veséje. Ez nekünk nem tűnt fel elsőre, amikor a bíró intett, hogy a gyúrónk menjen be, ott kezdődtek a gondok. Zoli jelezte, hogy komolyabb segítség szükséges. Bevitték őt az öltözőbe, mire mi beértünk, már úton volt a mentő, mert a helyszínen levő orvosok sem tudták, hogy mi történhetett. Beszállították a klinikára, és még aznap este megműtötték a veserepedése miatt. 

Nehéz időszak volt ez mindenkinek. Tudtuk, válságos helyzetben van, hiszen az intenzíven végig az volt a kérdés, hogy megmenthető-e a veséje.  A lányok is inkább mellette lettek volna, mintsem a tornán. Ki kell emelni, hogy nemzetközileg jegyzett csapatok ellen játszottunk, akik kihasználták azt, hogy nem voltunk ott fejben, de még egyszer mondom, normális volt, hogy a lányok nem a játékra figyelnek.

Először szembesültem ilyen esettel a futballban, amikor az emberi érték ennyivel fontosabb magánál a sportnál. Sajnálatos dolog, hogy a futballnak az ilyen sérülés is a része. Adri szerencsére már itthon van, a SOTE-n ápolják. Bízunk a mielőbbi felépülésében és szeretettel várjuk őt!

– A tornán túl, hogy folytatódik a felkészülés?

– Kilépünk nagypályára, vége a teremszezonnak. Hétvégén Szabadkára utazunk, a szerb bajnokhoz. Próbáltunk minden mérkőzésre erős csapatokat lekötni, fel kell vennünk a ritmust a bajnokságra, hiszen nyakunkon van március eleje, amikor jön a kupa, ráadásul elődöntő a Ferencváros ellen. Szeretnénk odaérni és a bajnokságban is a döntőig eljutni. Címvédők vagyunk, tehát a nyomás nagy rajtunk.

– Adrival újabb játékos dőlt ki, hogy áll most a keret?

– A keret leszűkült, nem állunk túl fényesen, sok a sérültünk, akik hosszabb ideig nem lesznek bevethetők. Palkovics Nórinál még mindig nem tudni, mi a pontos probléma, Ujvári Iza keresztszalag-szakadást szenvedett, Nagy Alexandra porcműtéten van túl, Méry Rita bokája nem fényes, lehet, őt is műteni kell. A sérülteken túl várható, hogy egy-két játékos távozik tőlünk, igaz, érkezők is lesznek, de ezek az igazolások még folyamatban vannak.  Az utánpótlást is figyeljük, ám bele kell erősödniük a fiataloknak a ritmusba, és ha megvan a megfelelő hozzáállás és akarat, akkor megkapják a lehetőséget.

Női csapatunk vezetőedzője zárásként üzenetet küldött az 1. FFC Turbine Potsdam „családjának".

– Szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, aki Potsdamban a csapat és Adri mellett állt. Köszönöm a vezetőknek, a szervezőknek és a szurkolóknak, hogy támogattak minket, látogatták Adrit és mindenben segítették a kórházi tartózkodását. Remélem, jövőre ismét találkozunk, akkor nyugodtabb körülmények között.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!