Kézilabda
Szőke Szonja

Nem sikerült a bravúr (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.11.03 Frissítve: 2018.11.08 Labdarúgás

2-0-ás vereséget szenvedtünk a Fradi otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

Ferencvárosi TC–MTK Budapest 2-0 (2-0)

Budapest, Groupama Aréna 11067 néző

Vezette: Andó-Szabó (Varga, Szert, Márkus, Erdős, Takács)

Gólszerző: Bőle (24.), Sigér (39.)

Sárga lap: Lanzafame (49.), illetve Pintér (49.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Lovrencsics, Blazsics, Leandro, Heister – Sigér, Szpirovszki (Frimpong, 86.) – Bőle (Varga, 84.), Lanzafame, Petrjak – Böde (Gorriaran, 66.)

Vezetőedző: Szerhij Rebrov

MTK Budapest: Kicsak – Baki, Pintér, Balogh, Gengeliczki (Farkas, 66.) – Gera, Kanta, Vass Ádám, Bognár (Vass Patrik, 77.), Schäfer – Torghelle (Lencse, 70.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a listavezető Ferencváros otthonába látogattunk. Jó iramban kezdődött a találkozó, de nagy helyzetek a meccs elején nem igazán alakultak ki. A 11. percben Gera Dani iramodott meg a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, de az alapvonalnál beleléptek labdájába, így nem alakult ki veszély.

A 23. percben jött az első hazai lehetőség: Petrjak ment el a szélen, Lanzafaméhoz centerezett, de Kicsak óriásit védett ziccerben. Egy perccel később már az ukrán kapusunk is tehetetlen volt: Bőle a leshatárról lépett ki, majd szépen emelt a hosszúba.

A bekapott gól után igyekeztük birtokolni a labdát, és becsülettel jöttünk előre, de komoly sanszig nem jutottunk el. A 39. percben a Fradi szinte semmiből szerzett újabb gólt: Kicsak tisztázott a zöld-fehérek jobb oldali beadása után, a labda Sigérhez került, aki védhetetlenül lőtt távolról a felső sarokba.

A félidő vége előtt Bognár próbálkozhatott szabadrúgásból, 27 méterről, azonban a sorfalban elakadt ígéretes kísérlete, így kétgólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A második játékrész Böde sistergős löketével indult, viszont Kicsak a helyén volt. Néhány perccel később a hálóőr csúnyán ütközött Lovrencsiccsel, de szerencsére nem esett komolyabb bántódása.

A félidő ezen periódusa inkább a kemény ütközésekről és a mezőnyjátékról szólt, mintsem a szemet gyönyörködtető megoldásokról. Feczkó Tamás igyekezett előre cserélni: Farkas Balázs, Lencse László, majd később Vass Patrik is pályára került.

A 76. percben Bognár Farkassal játszott össze szépen, utóbbi meg is lépett a bal oldalon, de centerezését kivágták a védők. Öt perccel később Petrjak kapott labdát balról, a lövésébe még Lanzafame bele tudott kapni, a labda azonban így is mellé ment.

A rendes játékidő utolsó percében Vass Patrik adott be pontrúgásból veszélyesen, a legmagasabbra Schäfer emelkedett, de erős fejese nem találta el a kaput. Egy perccel később mezőnyből adott be Vass Patrik, de Gera és Lencse egymást zavarták, elmaradt a szépítés. A hosszabbításban újabb lehetőség már nem adódott, így otthon tartotta a három pontot a Fradi. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!