Kézilabda
Farkas Johanna

Nagyon akartuk

Publikálva: 2016.02.01 Frissítve: 2016.02.01 Labdarúgás

Az MTK Budapest 2005-ös csapata pozsonyi tornagyőzelme után, a büki emléktornát is megnyerte.

A büki nemzetközi Kulcsár Ferenc Emléktorna – buszba is alig beférő – vándorserlegét hazahozta az MTK Budapest 2005 gárdája, amely a kimerítő pozsonyi tornagyőzelem után, a kiválóan megszervezett vasi viadalt is meggyőző játékkal abszolválta.

Az esemény véghajrájában már észrevehető volt a frissesség hiánya, a döntések előtt lelassultak a gyerekek, és a helyzetek kihasználása sem érdemelt csillagos ötöst. Megmaradt viszont a sebesség, a futómennyiség, az akaraterő és a szív, így a döntőben, az örökrangadó végén mi örülhettünk. A Gyetván – Katkó – Varga, Lakatos – Lisztes (Hutás, Scheidl, Joó, Sárosi-Menyhei Dávid) összetételű együttes vasárnap a védekezésben nyújtott emberfelettit, persze a négygólos rúgott gólátlaggal is méltán elégedettek lehetünk. Gyetván Márk bravúrjai és döntőbeli büntetővédése elengedhetetlen feltétele volt az aranyéremnek, ahogy Varga Bence rendkívül magas szintű játéka is. Katkó Kende hozta a szokásos zseniális fociját, Hutás Beni dinamizmusa, elszántsága pedig két finálégóllal társult. Joó Ádám volt a kapu előtti mágus, rendre kiváló döntésekkel billentette a magunk javára a meccseket. Scheidl Bernát minden poszton szépen helytállt, Lisztes Krisztián pedig picit visszafogottabb játékkal is hét gólt vágott. Sárosi-Menyhei Dávid a lábfájása miatt ezúttal epizodista volt, de tudjuk, hogy fontos láncszeme a gépezetnek.

Csapatunk eredményei a csoportkörben:

MTK Budapest 2005 – NS Drava Ptuj (szlovén) 5-0. G.: Lisztes Krisztián, Katkó Kende, Scheidl Bernát, Varga Bence, Joó Ádám.
MTK Budapest 2005 – GAK Juniors (osztrák) 4-0. G.: Joó Ádám (3), Lakatos Márk.
MTK Budapest 2005 – SC Sopron 5-0. G.: Lisztes Krisztián (3), Joó Ádám, Lakatos Márk.
MTK Budapest 2005 – Videoton FC 0-2.
MTK Budapest 2005 – FAZ Ost (oszták) 8-0. G.: Lisztes Krisztián (2), Scheidl Bernát, Katkó Kende, Lakatos Márk, Joó Ádám, Varga Bence, Hutás Benedek.

Az elődöntőben:

MTK Budapest 2005 – Zalaegerszeg 4-1. G.: Joó Ádám (2), Lisztes Krisztián, Katkó Kende.

A döntőben:

MTK Budapest 2005 – Ferencváros 2-0. G.: Hutás Benedek (2).

Szép volt srácok!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!