Atlétika
Nemes Rita

MTK Budapest II.-ESMTK 2-1 (1-0) (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.03 Frissítve: 2017.08.02 Labdarúgás

Két teljesen ellentétes arcot mutattak a fiatalok, ennek ellenére sikerült kiharcolni a győzelmet.

MTK Budapest II. - ESMTK 2-1 (1-0)
Lantos Mihány Sportközpont

MTK Budapest II: Demjén – Nagy M., Androsch, Nagy Zs., Forgács – Lustyik, Bayer – Szabó D., Schrammel, Szuhodovszki – Szerencsi.

Cserék: Nagy Zs. helyett Sziklási (46. perc), Forgács helyett Szekeres (46. perc), Szuhodovszki helyett Kisari (46. perc), Schrammel helyett Tóth (46. perc), Demjén helyett Papp (70. perc)

Gólszerző: Szerencsi (9. perc, 90. perc) ill. Sziklási (58. perc, öngól)

Már az első percekben fölényben játszottak a kék-fehérek, a vendégek szinte végig keresték a labdát, és ez már gyorsan eredményességben is megmutatkozott. A mérkőzés 9. percében Schrammel passzolt a jobb szélen meginduló Szabónak, aki hajszálpontosan centerezett Szerencsi Miklósnak, Mixi pedig élt a lehetőséggel, és a kapuba helyezte a labdát. (1-0)

Az előny csak növelte a fölényt, a vendégek futottak az eredmény után, az MTK Budapest pedig ezt kihasználva mutatós, szép cselekkel és kombinatív játékkal fokozta a tempót. A 18. percben Szerencsi lőhetett, de a vendégek kapusa hárított. A 28. percben Szuhodovszki és Szerencsi összjátékából előbbi lőtt, de a kapus ezt is ki tudta ütni. 

Az első vendéghelyzetre a 30. percig kellett várni, de kaput nem találtak az akció végén. A 38. percben viszont igen, itt Demjén Patriknak kellett védenie. A félidő utolsó helyzete, a gólszerző Szerencsihez fűződött, de a blokkról kivágódott a labda, így egygólos előnyben vonultak szünetre a játékosok.

Félidőben pályára lépett Sziklási, Szekeres, Kisari és Tóth, a friss játékosok megtartották a lendületet, sőt az 55. percben Kisari Tibor büntetőt harcolt ki, de ezt Lustyik nem tudta értékesíteni, a kipattanó sem találta el a kaput, így nem nött az előny. 

Pölöskei Gábor gyakran említi a futball törvényszerűségét, miszerint a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ez pedig így is lett az 58. percben, amikor vendégszölgetet követően Sziklásiról pattant balszerencsésen a labda Demjén kapujába. (1-1)

A 61. percben rögtön válaszolhatott volna az MTK Budapest, de Szerencsi szabadrúgását szögletre mentették.

A mérkőzés utolsó pillanataiban Szerencsi kapott labdát Kisari Tibortól, majd betört a büntetőterületen belülre, és kissé kiszorított helyzetből a kapu bal alsó sarkába lőtt, gólja pedig győzelmet ért, hiszen a mérkőzés utolsó momentuma volt. (2-1)

A találkozót követően felemás érzelmekkel nyilatkozott Pölöskei Gábor: – Az első félidőben jól futballoztunk, egygólos vezetést szereztünk, és sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezek kimaradtak. A második félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Sok technikai hibát vétettünk, rosszul oldottuk meg a helyzeteket, ennek ellenére meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Javulni kell a helyzetek kihasználásában, nagyobb előnyt kell szerezni ilyen mérkőzéseken, illetve szervezettebb, tudatosabb játékot kell mutatni, mint a második félidőben. Sok volt az egyéni hiba, ez talán a sok cserének tudható be.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!