Karate
Sterck Laura

Moszkva magyar és cseh leány előtt hajolt meg

Publikálva: 2017.10.20 Frissítve: 2017.10.20 Tenisz

Timi és Andrea nyerte a Kreml-kupát

VTB Kreml-kupa (790 208 dollár, fedett pálya), női páros döntő
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.)-Nicole Melichar, Anna Smith (amerikai, brit) 6-2, 3-6, 10-3

A mérkőzés 68 percig tartott.

– Boldog vagyok, hogy újabb versenyt sikerült nyernünk. Nagyon nehéz héten vagyunk túl, de lényeg a győzelem. Kiválóan szervezett versenyen vettünk részt, nagyszerűen éreztük magunkat. Most irány Szingapúr és a páros-világbajnokság. Remélem, hogy ott is hasonlóan sikeresek leszünk. – nyilatkozta Timi.

Babos Timea és Andrea Hlaváčková idén hatodszor jutott döntőbe a WTA Touron. A magyar-cseh kettős Rabatban, Quebec City-ben és Taskentben maradt veretlen, míg Madridban és Pekingben elveszítette a finálét.

Ezúttal Premier-versenyen került a végjátékba Timi és Andrea. A magyar játékos januárban az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán győzött Sydney-ben, míg a cseh játékos, a kínai Peng Su-ajjal nyert Sencsenben, valamint döntőt játszott az Australian Openen és Dubajban.

Timi pályafutása 23. döntőjét játszotta párosban, a WTA Touron, most ünnepelheti 15. végső sikerét. A moszkvai tornagyőzelemmel a magyar játékos visszakerül a Top 10-be a világranglistán a 9. helyre. Pályafutása legjobbjaként 8. volt (2015. június 22.) .

A magyar-cseh kettős kiválóan kezdte a döntő 26 perces első játszmáját. Timi és Hlaváčková az első gémben 40-re, majd 2-0 után 30-ra brékelte ellenfelét. Az első helyen kiemelt páros 4-0-ra is vezetett, majd a hetedik játékban már szettlabdához jutott. Azt még hárította – adogatóként – az amerikai-brit kettős, de 5-2 után esélye sem volt. Timi és cseh társa 15-re nyerte a nyitó felvonás utolsó játékát.

A 33 perces második szett nagy változást hozott. Timi adogatásai nem voltak igazán jók, az ellenfél 30-ra, majd 15-re brékelt. Közben a magyar-cseh kettős is elnyerte egyszer Melichar és Smith szerváját, de 2-4-ről már nem volt esély a fordításra.

A döntő rövidítés szerencsére ismét simán alakult. Timi és Hlaváčková tökéletesen adogatott, és kiválóan fogadott. A magyar-cseh kettős háromszor nyert fogadópontot, 1-1, 4-1, majd 7-3 után.

Timi és Andrea Hlaváčková legközelebbi állomása a WTA Finals. A szingapúri szezonzárón a 4. helyen emelik ki a magyar-cseh kettőst, mivel Bethanie Mattek-Sands nyári súlyos sérülése miatt még nem szerepelhet Lucie Šafářová oldalán.

Forrás. babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!