Kézilabda
Koronczai Petra

Megnyitottuk az évadot (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.02.10 Frissítve: 2017.02.10 Brüll Alfréd Akadémia

A Brüll Alfréd Akadémia bemutatta 2017-re felvételt nyert sportolóit, valamint új programját.

A 2014-ben megalapított akadémia az első egyéni sportágakban versenyző, utánpótláskorú sportolók képzését szolgáló intézmény. Az évadnyitó keretein belül az akadémia oklevéllel igazolta tehetségeinek, hogy 2017-ben az akadémia tagjai. A dokumentumot dr. Deutsch Tamás, a BAA elnöke adta át a fiataloknak.

A kardozó Márton Annát külön köszöntötték, hiszen Liu Shaolin Sándorral együtt ő kapta meg az MTK Budapest „Év sportolójának” járó díját, de nem tudott jelen lenni az egyesület évzáró rendezvényén, ahol azt átadták.

Az elnök a Brüll Akadémia Plusz Program elindítását is bejelentette, mely az akadémiáról kikerülő, korosztályos világversenyeken kiemelkedő eredményt elért, felnőtt válogatott kerettag sportolók kiemelt tehetséggondozó programja lesz. A program fő célja, hogy az utánpótláskorú sportolók számára megkönnyítse azt az időszakot, amikor a felnőttek között kezdenek el versenyezni.

– Az MTK Budapest sportegyesület elnöksége úgy döntött, útjára indítja ezt a programot. Ebben a kezdeményezésben azok a kiváló sportolóink vehetnek részt, akik az akadémia tagjaiként megfejelték korábbi teljesítményüket. Kezdő fiatal felnőtt versenyzőként a Brüll Alfréd Akadémia Plusz keretében szeretnénk remek feltételeket biztosítani ahhoz, hogy a nagyok között is olyan eredményeket érjenek el, mint utánpótlás-sportolóként. Mindig nehéz váltás, amikor valaki korosztályos versenyzőből a felnőttek közé kerül és nála 10-15 évvel idősebb sportolókkal kell összemérnie tudását. Ilyenkor lehetséges, hogy évekig nem azok az eredmények jönnek, melyekhez a korosztályos versenyeken hozzászoktak. Ezért szeretnénk olyan feltételeket biztosítani sportolóinknak, amelyek lehetővé teszik, hogy felnőtt versenyzőként is valóra tudják váltani a magyar sport és az MTK Budapest reményeit. 

A Brüll Alfréd Akadémia tagja 2017-ben: 
Bácskai Sára Luca, Bailey Kelen, Báthory Kata, Borda Korinna, Deutsch Domonkos, Fenyősi Zita, Frühauf Benjámin, Gecse Márton, Györe Dorottya, Gyurninovics Fanni, Hárspataki Gábor, Hímer Krisztofer, Hornácsik Gréta, Insperger Sámuel, Juhász Anna, Kállai Róbert Gida, Kaszás Klaudia, Kis Alexandra, Koch Szabolcs, Kókai Csilla, Kovács István, Liu Shaoang, Luczó Bence, Márton Anna, Medved Regina, Moravcsik Angéla, Muhari Eszter, Ollé Mónika, Patakfalvy Csenge, Patakfalvy Luca, Péch Miklós, Pigniczki Fanni, Pöltz Anna, Rajkai Boldizsár, Sári Péter, Schermann Bianka, Sólyom Dóra, Sterck Laura, Szántó Zoltán, Szendy Lilla, Sziklási András, Talabos Attila, Tamás Ferdinánd, Tiborcz Dániel, Váray Míra, Varga Dominik, Velky Domonkos.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!