Kézilabda
Fekete Bozsana

Kreatív és magabiztos

Publikálva: 2020.06.03 Frissítve: 2020.06.03 Röplabda

Ismerjék meg női röplabdacsapatunk új tagját, Hajós Alizt!

– Hogy van a térded?

Az ízületem jól van, kisebb korrekciós műtétet végeztek csak a térdemen, a felépülési idő sem lesz hosszú. A sebre vigyázva most is végezhetek bizonyos feladatokat, óvatosan már labdázhatok, és legkésőbb két héten belül teljes értékű munkát végezhetek.

– Mesélj kicsit a kezdetekről!

Anyukám röplabdázott a szülővárosában, Mátészalkán, középiskolás koráig, aztán felnőtt fejjel újra rátalált. A tesómnak és nekem is nagyon megtetszett a sportág, és mivel Óbudán jártunk iskolában, a Vasasban kezdtem röplabdázni. Később iskolát váltottam, és átigazoltam az UTÉ-ba. Nyolc szezont játszottam az Újpestben, tavaly egyet ismét a Vasasban, és most itt vagyok.  

– Mire vagy a legbüszkébb eddig pályafutásodból?

A legnagyobb eredményem a 2019-es junior bajnoki cím az UTÉ-val, amely nagyon szép lezárása volt az utánpótlásban töltött éveimnek. Sokszor bejutottunk a hatos döntőbe, és mindig nagyon vágytam rá, hogy megnyerjük, és tavaly ez sikerült is.

– Milyen játékos Hajós Aliz?

Kreatív és viszonylag magabiztos vagyok támadásban, de a blokkban még mindenképpen fejlődni szeretnék, sokat kell gyakorolnom.

– Nagyon erős klubokban játszottál, de az életkorodból adódóan az Extraligában egyelőre nem tudtál meghatározó játékossá válni. A fentiek fényében mit vársz a következő szezontól?

Bár valóban kevés játéklehetőséget kaptam a Vasasban és az UTÉ-ban, de nagyon sokat tudtam tanulni, erről szólt az elmúlt pár év.  A következő szezonban szeretném a mostanáig megszerzett tudást a gyakorlatba átültetni, szeretnék minél többet játszani, és kipróbálni magam nyomás alatt.

– Mit érdemes tudni a civil Hajós Alizról?

A cicákat nagyon szeretem, nekem is van egy, vele lakom kettesben. Neve nem igazán van, cicának hívjuk, talált macska. A hobbim a strandröplabda, többnyire ezzel töltöm a nyarakat, igaz, az idén – mivel későn kezdődik a strandröplabdaszezon – valószínűleg csak az első fordulóban tudunk indulni.   

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!