Tenisz
Fucsovics Márton

Kiütéses győzelem a völgységi túrán

Publikálva: 2018.03.18 Frissítve: 2018.03.26

Nagyarányú idegenbeli győzelmet aratott az MTK Törökbálint együttese a Bonyhád ellen.

Bonyhádi KSE–MTK Törökbálint 49-91 (12-16, 13-27, 14-16, 10-32)

A bonyhádi sportcsarnok felújítási munkálatai miatt a Völgység harmadik legnagyobb településén, a Bonyhádtól 15 km-re fekvő Zombán játssza a hazai mérkőzéseit az NB I/B-t 2014-ben és 2015-ben is megnyerő Bonyhádi KSE. Ellenfelünk az idei szezonban a korábbi évekhez képest gyengébben szerepel, de még küzd azért, hogy a legjobb tízbe kerülve elkerülje a veszélyzónát. Ennek megfelelően nehéz mérkőzésre számítottunk.

Villámrajtot vett az MTK Törökbálint: Nagy Szabolcs duplája és triplája, valamint Jakab Péter hárompontosa révén gyorsan 0-8-ra alakult az állás. A szerb Bojan Lazics kosara, majd az ő átadásából, a februárban igazolt, volt válogatott center, Grebenár Péter találatával próbáltak kapaszkodni a hazaiak (4-8). A négypontos különbség az első negyed végeztével is megmaradt (12-16).

A második játékrészben 20-23-nál beindult a henger, és a szünetig 5-20-as szakasz következett, amit Bagi Donát triplája zárt le (25-43).

Ezúttal nyoma sem volt rossz szokásunknak, azaz a harmadik negyed elején előforduló gyengélkedésnek. Zsinórban, újabb 9 pontot termelt együttesünk, tehát amikor Boinitzer Dávid bevágta tripláját, a 20-23-as állástól számítva 5-29-es periódust produkált csapatunk (25-52). A mérkőzés gyakorlatilag eldőlt. A záróetap előtt 39-59 volt az állás.

A negyedik negyedben aztán Bognár Mátyás gyorsan csinált 8 pontot, és ezt Jakab Péter két kosara követte, azaz 0-12-es rohammal, csapatunk végképp kiütötte a Bonyhádot (39-73). De még mindig nem volt vége. Például Bihari Máté és Szabó Tibor zsákolásai tarkították az MTK Törökbálint örömjátékát, és nem utolsó sorban saját nevelésű fiataljaink, így például Dobos Márk és – újfent – Bagi Donát is bizonyította képességeit. A záró tíz percben már szinte csak egy csapat volt a pályán, így a vártnál sokkal nagyobb, 42 pontos különbséggel aratta sorozatban negyedik győzelmét Bódi Ferenc együttese.

Bódi Ferenc: Így kell kosárlabdázni! Ma mindent sikerült végrehajtani abból, amit elterveztünk. Nagy energiával és koncentrációval játszottunk a mérkőzésen végig. Ez férfimunka volt! Köszönjük a minket elkísérő szurkolóink buzdítását, és hogy újra szólt a dob idegenben is.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!