Tenisz
Fucsovics Márton

Kínai világcég az új támogató! (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.01.26 Frissítve: 2019.01.26 Rövidpályás gyorskorcsolya

A legnagyobb kínai sportszergyártó, a Li-Ning a magyar korcsolyasport legújabb partnere. A vállalat a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok végéig írt alá támogatói szerződést a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel, amelynek kizárólagos sportruházati szponzora is lesz.

Bajnoktól a bajnokoknak, avagy „minden lehetséges”.

Ezek a fő mottói annak a cégnek, amelyet a korábbi kiváló tornász, a háromszoros olimpiai bajnok Li-Ning alapított 1990-ben. A névadó-alapító fő célja az volt, hogy a kínai sportolók nemzeti márkában szerepelhessenek az olimpiai játékokon. Harminc év elteltével a vállalat nemcsak piacvezető Kínában, hanem a design és technológiai megoldásokban is úttörőnek számít, valamint jelenleg 11 sportágban több mint 20 nemzeti csapatot és sportolót támogat világszerte. Utóbbiak közé lépett most be a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, valamint Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang olimpiai bajnokok.

– Nagyon büszkék és boldogok vagyunk, hogy nagyszerű partnerrel és két szupersztárral bővült a Li-Ning csapata – mondta a szerződés pekingi, ünnepélyes aláírása előtt Hong Yuru, a vállalat alelnöke. – Kínában rendkívül népszerű a korcsolyasport, elsősorban a rövidpályás gyorskorcsolya, a Li-Ning vállalatnak is öt saját korcsolyapályája van. A hazámban mindenki tiszteli a magyarokat, különösen a Liu testvéreket. Már alig várjuk a közös munkát, rengeteg tervünk van nemcsak a kínai, hanem a világpiacon is, amelyben fontos szerepet jut nagyköveteinknek is. Az együttműködés csúcspontja természetesen a 2022-es pekingi téli olimpia lesz, amelyen a kínai sportolók mellett most már a magyaroknak is tiszta szívből szurkolhatunk.

A szövetségi szerződéssel párhuzamosan a Li-Ning exkluzív, a sportág történetének legnagyobb értékű egyéni szponzorációs szerződését kötötte meg Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal, akik a 2022-es pekingi olimpia végéig a márka globális nagykövetei is lesznek. A Li-Ning korábban olyan kiválóságokat támogatott, mint Shaquille O’Neil, és jelenleg is olyan partneri vannak, mint a 2016-os riói olimpián 14 aranyérmet szerző kínai „Gold Medal Winning Dreams” (műugró sportlövő, asztalitenisz és tollaslabda válogatott), a kanadai gyorskorcsolya-válogatott, vagy az NBA-sztár Dwyane Wade.

– Nagyon boldogok és egyben izgatottak vagyunk, hogy egy világmárka nagykövetei lehetünk – mondta Liu Shaolin Sándor. – Egy sportolónak mindig jólesik az a visszajelzés, ha a hazája mellett külföldön is elismerik. Most még egy nagy lépést tettünk abba az irányba, hogy a saját nevünk mellett a rövidpályás gyorskorcsolyázást és a magyar korcsolyasportot is világszerte népszerűsíthessük. Régi álmunk vált valóra ezzel az együttműködéssel, magyar és kínai szülők gyermekeikként pedig különösen szép és hálás feladat ez számunkra.

(Forrás: www.moksz.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!