Atlétika
Nagy Marcell

Isten éltessen! (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.04.30 Frissítve: 2020.04.30 Atlétika

Magyari Zoltán 35 éves.

Gerelyhajító edzőnket ünnepeljük: Magyari Zoltán 35 esztendős csütörtökön.

Külön írtuk a gerelyhajítót és az edzőt, mert még tavaly is dobott, az előző esztendő felnőtt magyar ranglistáján 11. volt a szeptemberben Székesfehérváron elért 63.10 méteres dobásával – így, versenyzői pályafutása vége felé járva is csupán kevesebb, mint fél méter hiányzott neki a top 10-hez. A csapatbajnokság döntőjében dobott az MTK-UTE elnevezésű formáció színeiben, ott és akkor a hatodik helyet szerezte meg, egyre javuló teljesítménnyel, utolsóra hajítva legmesszebb a szert.

A csapatbajnokság első körében, a májusi, győri elődöntőben érte el második eredményét. Mindent a csapatért.

És nemcsak atlétikában, hanem labdarúgásban is: dolgozik ugyanis futballistáinkkal is, erőnléti edzőként, méghozzá a fiatalokkal, Pölöskei Gábor háttérstábjában, ahol évek óta oszlopos tag. A TF-en végzett testnevelő tanárként, mellette atlétikaedző, így a mozgáskoordináció, a futás vagy az állóképesség fejlesztéséhez egyaránt hozzá tud járulni. A célja, hogy amiben csak kéri, a vezetőedző keze alá dolgozzon, szereti a fokozatos építkezést hétről hétre, hónapról hónapra.

Miközben anyasportágában, az atlétikában tagja a honi szövetség Sikeres Edzők 2024 Programjának.

Még valamit ne felejtsünk el Zolival kapcsolatban: azért ő versenyzőként sem volt akárki, 2014-ben felnőtt magyar országos bajnokságot nyert gerelyhajításban. Akkor még a Váci Reménység színeiben küzdve, abban a számban, amelyben elődei között olimpiai bajnokot és világcsúcstartót is találni. Magyari Zoltán emellett szerzett aranyérmet a téli dobó országos bajnokságon is – ott speciel hármat is: 2008-ban, 2011-ben és 2012-ben is. Fénykorában, 2012-ben 73.58 métert tudott, ez az egyéni csúcsa.

Büszkék vagyunk, hogy ő is az MTK-család tagja.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!