Atlétika
Jankovics Dániel

Így látta a sikeredző (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.10.08 Frissítve: 2017.10.07 Labdarúgás női

A Schumi Dorottya vezette, soraiban MTK Hungária játékosokkal szereplő női U17-es válogatott hibátlan mérleggel, kapott gól nélkül nyerte meg Eb-selejtező csoportját múlt héten, legyőzve a favorit norvégokat is. A szakvezető értékelte a látottakat.

Schumi Dorottya, szövetségi edző elmondta, a norvégok elleni bravúrnak voltak előjelei, mint például a tavaszi Eb-elitkörben nyújtott jó teljesítmény, illetve az elmúlt időszakban kialakult remek csapategység, valamint a lányokon jól érezhető eltökéltség, ami előrevetítette a bravúr lehetőségét. 

A lányok fogadkoztak, hogy megpróbálnak meglepetést okozni esélyesebb ellenfelükkel szemben. Nagyon várták a mérkőzést, és ennek megfelelően az első perctől kezdve mindenki óriásit küzdött a remek erőkből álló norvég válogatott ellen. Ezen a napon az egész csapat a maximumot hozta ki magából, és bár a norvégoknak megvoltak a helyzeteik, a kispadon végig azt éreztem, hogy ezen a napon nem tudtak gólt szerezni ellenünk. Voltak ugyan hullámvölgyek a játékunkban, és a végén fáradtság is gondot okozott, de mindvégig erőn felül teljesítettek a lányok, és hatalmas lelkesedésüknek is köszönhetően sikerült megtartani az előnyt.

A magyar válogatott tavasszal az Eb-selejtező elitkörében küzd tovább a kontinenstornán való részvételért, de azon a tornán már nem egy, hanem három erős rivális lesz a csoportunkban. A norvégok legyőzése óriási fegyvertény, ugyanakkor Schumi szerint nem jelenti azt, hogy immár elvárás lehetne az Eb-részvétel kiharcolása.

Szép győzelmet értünk el, de az elvárásokkal kapcsolatban maradjunk a realitások talaján.Tudjuk, milyen erős a bajnokságunk, hol a helyünk az európai mezőnyben, és most azt is láttuk, hogy ez a válogatott, ha jó napot fog ki, bárki ellen képes sikert elérni. Nem szabad abból kiindulni, hogy mostantól győzelmi esélyünk van a nálunk magasabban jegyzett riválisokkal szemben, mert az nem fedné a valóságot, de nagyon örülök, hogy fel tudunk mutatni egy-egy ilyen sikert. Bízom benne, hogy töretlen marad a lányok fejlődése, amihez a klubjaiktól továbbra is megkapnak minden segítséget. Ami a sorozat folytatását illeti, bízunk abban, hogy tavasszal sikerül elhoznunk az elitkör rendezését, és újra hazai pályán szerepelhetünk, mert Bükön rengeteget számított és óriási plusz erőt adott, hogy sokan szurkoltak nekünk a mérkőzéseinken.

(forrás: mlsz.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!