Atlétika
Nagy Marcell

Hársi döntőzhet Dubajban

Publikálva: 2018.02.17 Frissítve: 2018.02.17 Karate

A 75 kg-osok mezőnyében - öt győzelemmel - a vasárnapi döntőbe jutott Hárspataki Gábor, a Karate1 Premier League sorozat péntektől vasárnapig Dubajban zajló állomásán.

A karate sportág legrangosabb sorozatában az idei évben maximálták az egyes kategóriák létszámát: mindenhol 64-64 versenyző indulhat, elsősorban a világranglista első ötven helyezettje, kiegészülve a második félszázból bekerülőkkel. Az új szabályozás elképesztően sűrű mezőnyöket eredményez – így volt ez a Premier League Egyesült Arab Emírségek-beli fordulójában is.

Hársi döntőzhet Dubajban

Hárspataki Gábornak is több világklasszison keresztül kellett túljutnia, amíg eljutott a 75 kg-os súlycsoport döntőjéig. A legnagyobb név a többszörös vb- és Eb-érmes ukrán Horuna volt, akinek az MTK Budapest versenyzője visszavágott az egy héttel korábbi, a guadalajarai Series A viadalon elszenvedett vereségért. Hársi ezúttal nagyon meggyőző volt, végig uralta a küzdelmet, a virtuozitásáról ismert rivális nem tudott mit kezdeni vele. A magyar karatés három találata ellenében Horuna mindössze egyetlen pontot szerzett, és ez volt a mindössze kettőből az egyik, amelyet a selejtezők során Hárspataki ellen értek el(!) Pedig olyan további klasszisokkal akadt össze, mint a szintén többszörös Eb-dobogós török Yagci és a francia Logan Da Costa. A legnagyobb név azonban még hátra van, hiszen a döntőben a sportág történetének ikonikus alakja, az ötszörös világbajnok Agajev vár rá. 

Hárspataki Gábor eredményei:
A 32 közé jutásért: -Kellaway (angol) 2-0
A 16 közé jutásért: -Aldweik (jordániai) 7-0
Nyolcaddöntő: -Horuna (ukrán) 3-1
Negyeddöntő: -Yagci (török) 1-0
Elődöntő: -Da Costa (francia) 6-1
Döntő: -Agajev (azeri)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!