Atlétika
Jankovics Dániel

Hajszálra voltunk a csodától

Publikálva: 2019.11.23 Frissítve: 2019.11.23

A bajnokságot vezető, többségében profi kosárlabdázókból álló Veszprém otthonában kitűnően játszott együttesünk, amely kishíján óriási meglepetést okozott.

Férfi NB I/B piros csoport, 9. forduló
HOYA-PE Veszprém–MTK ELITE Basket 86-83 (22-25, 25-23, 24-17, 15-18)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium sportcsarnoka
statisztikai lap

Előbb a hazaiak vezettek 5-2-re és 9-4-re, majd Szatmári Zsombor, Jakab Péter, Dobos Márk és Czakó Tamás találataival az MTK ELITE Basket fordított (12-16). Az első játékrész Horváth Barnabás triplájával zárult, ezzel hárompontos előnyhöz jutottunk (22-25).

Fej-fej mellett haladt a két gárda, de 31-31-nél Takács András kosara és Jakab hármasa révén ismét mi vezettünk (32-36). Madár András hármassal válaszolt, de erre Nagy Szabolcs vágott be két triplát, sőt, a remekül játszó Farkas Dániel hárompontosa után már nyolcra nőtt az előnyünk (37-45). Az amerikai McCall, a volt válogatott Körtélyesi valamint Medve révén felzárkózott a Veszprém, de a félidőt – Jakab sikeres büntetői után – az MTK ELITE Basket nyerte (47-48).

Fordulás után is folytatódott a kemény küzdelem: 69-60-nál Jakab triplája újra beindította gépezetünket, és az utolsó negyedet 6 pontos hátránnyal kezdtük (71-65).

Ragyogóan küzdöttek és játszottak a fiaink, és előbb Farkas újabb triplájánál (74-72) majd Czakó kosaránál is csak kettő pont volt közte (76-74). A nagy nyomást nem sikerült teljesen hatástalanítani, és öt perccel a vége előtt 83-74-re vezetett a Veszprém, azonban szó sem volt arról, hogy feladtuk volna!

Takács András négy értékesített büntetője között Nagy újabb triplát szórt, és három perccel a vége előtt már csak négy pont volt a különbség (85-81). Újabb remek védekezések után Jakab ellen szabálytalankodtak, és csapatkapitányunk mindkét büntetőt értékesítette (85-83). Jött Takács parádés sapkája, oda-vissza pont nélkül befejezett támadások, kimaradt Madár-büntetők, és 16 másodperccel a vége előtt, mínusz háromnál, Horváth Balázs időt kért. Megvolt a tripla kísérletünk, de sajnos nem ért célba, így nem sikerült a bravúr.

Maximális dicséret illeti az együttesünket. Sportolóink nagyszerűen játszottak, és óriásit küzdöttek a listavezetővel.

Horváth Balázs: – Semmi okunk nem lehet a csalódottságra és elégedetlenségre, hiszen a komoly A-csoportos múlttal rendelkező magyarokkal és egy magas szinten játszó idegenlégióssal felálló bajnokesélyes csapat otthonában labdánk volt a hosszabbítás kiharcolásához. Az utolsó dobásunk nem sikerült, igaz odáig el is kell jutni, ami a fiúknak ezen a játéknapon sikerült. Nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen a taktikát végig betartva, fegyelmezetten kosárlabdáztak és kőkeményen harcoltak. Folytatjuk a munkát, négy olyan mérkőzésünk következik, ahol abszolút győzelmi esélyekkel tudunk kiállni, kettő hazai és két idegenbeli túránkon egyaránt. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy pozitív mérleggel várhassuk az ünnepeket.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!