Atlétika
Nemes Rita

Győzelem a fa alá

Publikálva: 2017.12.23 Frissítve: 2017.12.24

Fontos győzelmet aratott Nagykőrösön férfi kosárlabdacsapatunk.

Nagykőrösi Sólymok KE – MTK Törökbálint 62-73 (12-17, 16-26, 9-13, 25-17)

Nagyszerűen kezdett az MTK Törökbálint, Boinitzer Dávid duplája, majd triplája következtében gyorsan 0-5 lett az állás, de a Nagykőrös is lábra kapott, és a hazaiak óriása, a 220 cm magas és majd másfél mázsa tömegű Dobos László kosara után 11-9-re átvette a vezetést. Az első negyed végén mégis a vendégcsapat állt jobban, öt pontos előnyre tett szert (12-17).

A második negyedben Bognár Mátyás kosarával elmentünk nyolc ponttal (15-23), de a szerb Dusan Markovics rögtön válaszolt. Viszont 26-28 után Bihari Máté találata nagy rohamra indította a vendégcsapatot. Jakab Péter termelte a pontokat, de Boinitzer és Szabó Tibor is gyűjtögetett rendesen. A félidőre 15 pontos fórt sikerült kialakítani (28-43).

Fordulás után kissé beragadtunk, az első három percben nem növeltük pontjaink számát, és amikor az olasz Fulvio Candido passzából Kovács Sándor hármast dobott, 33-43-ra alakult az állás. Jött azonban Jakab, Boinitzer és a többiek, és 33-56-ra változott az eredmény. Bár utána négy hazai pont következett, az utolsó etap előtt megnyugtató, 19 pontos előnyre tettünk szert.

A megnyugtatás kicsit túl jól sikerült, és hat pontra is feljött a hazai gárda (62-68), de a győzelmünk ekkor már nem forgott valódi veszélyben.

Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel zárjuk 2017 utolsó bajnoki mérkőzését. Sikerült, így jobban esik majd a bejgli is. De azért csak óvatosan az evéssel, mert januárban folytatódik a bajnokság!

Simon Nándor:A csapatunk a jó oldalát mutatta a mai napon. Az első félidőben megszerzett előnyt még növelni is tudtuk a harmadik negyedben. A záró negyedben volt egy kis hullámvölgyünk, ami részben a fegyelmezetlenségünknek is köszönhető. Amikor ismét higgadt fejjel tudtunk játszani eldöntöttük a mérkőzés sorsát. Jobban akartuk a győzelmet, így egy ajándékkal több került a karácsonyfánk alá. Gratulálok a csapatnak az első idegenbeli győzelemhez, szép lezárása az évnek! Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok a csapat nevében is minden sport és kosárlabda rajongónak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!