Atlétika
Nemes Rita

Golovin Vlagyimir az MTK Budapest kispadján

Publikálva: 2015.04.09 Frissítve: 2015.05.15 Kézilabda

Új vezetőedző irányítja az MTK Budapest női kézilabdacsapatát. 2015. április 9-től Golovin Vlagyimir vezeti a szakmai munkát a kék-fehér együttesnél. A 45 esztendős szakember az idei szezonban Siófokon dolgozott, és ötödik helyen végzett csapatával.

Az odesszai születésű sportember magyarországi pályafutását 1992-ben, Szolnokon kezdte, majd Kiskőrös, Százhalombatta és a Hargita következett, később Dabason szerepelt. Negyvenéves volt, amikor sérülések miatt befejezte az aktív játékot. Edzőként is jól teljesített az elmúlt években.

Tréneri pályafutása Százhalombattán, a férficsapatnál indult, az első női együttese a Kispest volt, majd az NB II-es Bugyi SE, mellyel bajnokságot nyert. Később Elek Gábor hívta a Ferencvároshoz, ahol az ifjúságiakkal foglalkozott, de fél év múlva már másodedzőként segítette, egykori dabasi játékostársa munkáját, így tevékeny része volt a Fradi két KEK-győzelmében.

Időközben a női junior válogatottnál is edzősködött, előbb Gyurka János, majd Róth Kálmán segítője volt, és a 2012-es csehországi világbajnokságról bronzéremmel tértek haza. Golovin a 2012/2013-as évadban Kiskunhalason végzett eredményes munkát: csapatával sokszor erőn felül teljesített az alapszakaszban, és végül a hatodik helyen fejezte be a pontvadászatot. 2013 júliusától Siófokra tette át állomáshelyét, ahol az alapszakaszban az ötödik helyen végzett a lányokkal.

Az MTK Budapest a 2014/15-ös szezonban a 11. helyen végzett a női kézilabda NB I-ben, és április 11-én – hazai pályán – kezdi meg a rájátszást a Mosonmagyaróvári KC SE ellen, a 9-12. helyért. Ellenfél még a Szegedi KKSE és az Ipress-Center Vác NKSE csapata.

Az új edzővel az első hivatalos tréningeje előtt beszélgettünk:

– A pályán kell kiharcolni a bennmaradást! A hétvégén a Mosonmagyaróvár ellen az „Év mérkőzése" jön. Mindenképpen győzelemre hajtunk. Látva a sorsolást, nincs könnyű helyzetünk, ráadásul két fontos poszton is sérültjeink vannak. Néztem az Érd elleni Magyar Kupa mérkőzést, ahol 45 percig remekül teljesített a csapat. Néhány buta hiba és a hosszabb érdi kispad miatt maradt el a győzelem.
A csapatból kilenc játékossal így vagy úgy már korárbban is dolgoztam, tehát nagy probléma nem lesz azzal, hogy megismerjem őket. Tudom, hogy mit tud például Valovics, Barna, Ignácz-Pethő és a többiek.

A tervek szerint Golovin Vlagyimir, a rájátszást követően, a 2015/16-os idényben is az NB I-ben irányítja majd a csapatot.

Sok sikert Vova!

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!