Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Frühauf, a vérbeli MTK-s

Publikálva: 2015.11.05 Frissítve: 2015.11.05 Vívás

Igazi MTK-s családból jött, így mondhatni második otthonra lelt a kék-fehér együttesnél Frühauf Benjámin, a Brüll Alfréd Akadémia által is támogatott tőrvívó. Vele beszélgettünk a mindennapokról, célokról és sikerekről.

– Édesapád ismert alakja az MTK szurkolók közösségének. Ennek köszönhetően, egyenes utad vezetett  a Csömöri úti vívóterembe?

– Teljesen egyenesnek nem nevezném, hiszen a Vasasban kezdtem el vívni, mivel az volt legközelebb a lakhelyünkhöz. Amikor azonban a váltás mellett döntöttem – és biztossá vált, hogy többet kell utaznom az edzésekre –, egyértelmű volt, hogy az MTK-ra esik majd a választásom.

– Milyen hangulat uralkodik ma a klubnál és a ti szakosztályotoknál?

– Elsősorban a családias légkört emelném ki, mindannyian számíthatunk a másikra, igazi csapat és jó közösség a miénk. Segítjük egymást, amúgy meg jó asszókat lehet vívni az edzéseken.

–Tagja vagy a Brüll Alfréd Akadémiának is.

– Örülök, hogy tagja lehetek az akadémiának, hatalmas segítség ez, nekünk sportolóknak. Elég, ha csak azt említem, hogy az utazások tekintetében mekkora terhet vesz le a vállunkról a támogatás.

– Mennyire vagy elégedett az idei év eddigi eredményeivel?

– Ahhoz képest, hogy ez az első junior évem, nem lehetek elégedetlen. Nemzetközi szinten majd minden versenyemen a legjobb 32 közé jutottam, ami kezdetnek nem rossz, de maximalista vagyok, így biztosan nem érem be ennyivel.

– Egyszer, azért álltál a dobogó legfelső fokán, méghozzá az Európai Maccabi Játékokon, Berlinben.

– Zsidó sportolóként sokat jelentett számomra az ott elért siker. A színvonal is jobb volt az általam előzetesen vártnál, és például a német sportoló, akit a menetelésem során legyőztem, komoly eredményekkel rendelkezik a sportágban.

– Mik a céljaid, ha kicsit előre tekintesz a karrieredben?

– Egyértelműen a mindenkori válogatottság számomra a legfontosabb, aztán ha azt megvalósítottam, minden versenyen a végső győzelem reményében lépek pástra. Ilyen vagyok, mindig győzni szeretnék.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!