Atlétika
Nemes Rita

Ezúttal sem okozott gondot a Tállya (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.22 Frissítve: 2018.09.27 Labdarúgás

Ahogy tavaly, idén is nagy különbségű győzelmet arattunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

Tállya KSE–MTK Budapest 0-8 (0-4)

Ibrány Sportpálya, 300 néző

Vezette: Takács János (Berettyán, Kövér)

Gólszerző: Torghelle (6.), Farkas (18., 34.), Szelin (38.), Gera (46., 67.), Vass Patrik (62,), Bognár (77.)

Sárga lap: Bocsi (72.), illetve Vogyicska (73.)

Tállya KSE: Hegedűs – Nyitrai, Bihari, Minczér, Bocsi – Huszti (Horváth, 70.), Németh Béla, Németh Dénes (Paranai, 70.), Mihálszki (Lakatos, 78.) – Turcsik, Ondó

Vezetőedző: Uray Attila

MTK Budapest: Horváth (Varga, 68.) – Katona, Balogh, Baki, Szelin – Vass Patrik (Bognár, 68.), Kanta, Vogyicska, Farkas, Gera (Kulcsár, 68.) – Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Magyar Kupa 6. fordulójában csatlakoztunk a sorozat küzdelmeihez, az ellenfelünk idén is a Tállya KSE volt, akiket tavaly 9-0-ra győztünk le idegenben. Ezúttal is remekül kezdtük az összecsapást, hiszen már a 6. percben megszereztük a vezetést: Kanta ugratta ki Torghellét, aki fifikás lövőcselt követően a kapuba lőtt.

A 18. percben sikerült megduplázni az előnyünket: Vass Patrik szöglete a hosszú sarokhoz kanyarodott, ahonnan Farkas higgadtan fejelte a labdát a kapuba. Tíz perccel később a harmadik gól is majdnem megszületett, azonban a hazai kapus kitolta Kanta 25 méterről eleresztett szabadrúgását.

A 34. percben ismét betaláltunk: Gera ugratta ki remek ütemben Torghellét, aki önzetlenül passzolt Farkas elé, ő pedig nem hibázott. Négy perccel később ismét Sanyi készített elő: Vass Patrik szöglete után csatárunk csípőjéről pattant Szelin elé a labda, aki gyorsan reagált és a kapuba lőtt. Újabb gól az első 45 percben már nem esett, így magabiztos előnnyel mehettünk a szünetre. 

A pihenő után ott folytattuk, ahol abbahagytuk: Gera tört be szemet gyönyörködtető összjátékot követően a tizenhatoson belülre, majd szép csel után ballal a hosszú alsóba belsőzött. 

A 62. percben ismét Dani volt az egyik főszereplő: a bal szélen lépett meg, majd pontosan adott be gyengébbik lábával Vass Patrikhoz, akinek volt ideje levenni a labdát, mielőtt a hosszúba lőtt. 

Öt perccel később Farkas a jobb oldalról ívelt Gera irányába, aki káprázatos mozdulattal, félollózva juttatta a játékszert a hálóba. 

A hetedik találatunkat követően Feczkó Tamás pályára küldte Bognárt, Kulcsárt és Varga Bencét, utóbbinak  ez volt élete első tétmérkőzése a felnőtt együttesben. 

A 77. percben Bognár is bekerült a jegyzőkönyvbe, ugyanis Kulcsár passza után 20-ról lőtt a hosszúba. 

A hajrában Torghelle előtt adódott még egy nagyobb sansz, viszont Hegedűs ezúttal bravúrral hárított.

Az utolsó percben szépíthetett volna a Tállya, de Lakatos életerős, rövidre tartó lövését ügyesen hárította Varga, így végül 8-0-ra megnyertük a találkozót, ezzel továbbjutottunk a következő körbe. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!