Taekwondo
Salim Omar

Elment Raso

Publikálva: 2019.03.07 Frissítve: 2019.03.10 Kosárlabda női

Elhunyt női kosárlabdacsapatunk másodedzője, Radovan Vukovics.

Március 7-én este, tragikus hirtelenséggel, életének 50. évében elhunyt Radovan Vukovics, női kosárlabdacsapatunk másodedzője, serdülő együttesünk vezetőedzője. A halál okát a boncolás után tudjuk meg.

A Raso becenevű szakember korábbi vezetőedzőnk, Sztevan Csupics hívására érkezett Magyarországra, Szabadkáról. Nagyon fiatalon kezdett kosárlabdázni Szerbiában, ízig-vérig sportember volt, minden nap edzett a mai napig is. Konditermünk állandó látogatója, használója volt, élete utolsó napján is emelte a súlyokat. 

Szabadkán játszott, majd az ottani utánpótlásban dolgozott edzőként, férfi és női vonalon.

Öt éve kezdte meg a munkát klubunkban az utánpótlás mellett, és első csapatunknál, másodedzőként, illetve az amatőröknél, mint vezetőedző.

Sztevan Csupics honlapunknak elmondta, hogy azért hívta az MTK Budapestbe, mert tudta, kiváló szakember, és a szó igazi értelmében: EMBER. Mi is így ismertük meg.

A kosárlabdában (is) szokás, hogy amikor a külföldi vezetőedző távozik, akkor megy a segítője is, de Raso maradt, mert tovább akarta vinni utánpótláscsapatait, hűséges volt az MTK-hoz olyan helyzetben is, amelyben manapság nem szokás. Roppant elhivatott edzőként, élete volt a kosárlabda.

Rátgéber László, a női és a férfi felnőtt válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, akinek nyári kosártáborában is tartott edzéseket, ma így jellemezte: – Rendkívül rokonszenves, tisztességes, kosárlabda-fanatikus,  nagytudású, nagyszívű ember volt.

Radovan Vukovics temetéséről később intézkednek.

Emlékét megőrizzük.

Nyugodj békében Raso!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!