Atlétika
Krizsán Xénia

Diadal a Dunakanyar Kupán

Publikálva: 2016.02.01 Frissítve: 2016.02.01 Labdarúgás

Döcögős kezdés után formába lendült az MTK Budapest 2006-os csapata a IV. Dunakanyar Kupán, és végül meg sem állt az első helyig.

Nem volt könnyű dolga a kék-fehéreknek, mivel az egy évvel idősebbek között kellett helytállniuk. Az első mérkőzésen mindössze döntetlenre futotta a fiúk erejéből az Újpesti Haladás ellen, az MTK Budapest gólját Sus Kameron szerezte. Ezt követően azonban sebességet váltottak a kék-fehérek, és a második meccsen már 3-0-ra verték az Erdőkertest, Mendi Ronaldo, Farkas Benjámin, és Sus Kameron találataival.

A harmadik mérkőzésen a Dunafém-Maroshegy volt az MTK Budapest ellenfele, ám ők sem tudták megállítani, az egyre inkább formába lendülő kék-fehéreket, akik ezúttal 2-0-ra győztek, Farkas, és Guger Gyula góljainak köszönhetően.
 
A következő meccsen, a Dunakanyar SÉ-vel találkozott az MTK Budapest, ám a házigazda sem tudta megállítani a mieinket. A kék-fehérek hatalmas küzdelemben, 2-1-re nyertek (Major Máté és Mendi Ronaldo találataival), és bejutottak a döntőbe.

A fináléban a Mészöly Focisuli ellen kétszer is egyenlíteni tudott az MTK Budapest, másodszor épp az utolsó másodpercekben. Ezt követően jöhetett a büntetőpárbaj, amely végül a kék-fehérek sikerét hozta, így tornagyőztes lett az MTK Budapest az egy évvel idősebbek között. 

Kádár Amir – a kék-fehérek hálóőre – végig remekül védett, Mudri Márk, a csapatkapitány, igazi vezére volt együttesének. Farkas Benjámin, a torna különdíjazottja, a védekezésből és a támadásból is kivette részét, Mendi Ronaldo ösztönös húzásai pedig ezúttal is élményszámba mentek. Guger Gyula a közelmúltbeli fejlődését koronázta meg a döntőben szerzett két góljával, Sus Kameron remek egyéni képességei ezúttal dicséretes akarással párosultak, és Major Máté is bizonyította, hogy lehet rá számítani.

IV. Dunakanyar Kupa

MTK Budapest: Kádár – Mudri – Farkas, Mendi – Sus (Guger, Major)

MTK Budapest – Újpesti Haladás 1-1 Gólszerző: Sus Kameron
MTK Budapest – Erdőkertes 3-0 Gólszerző: Mendi, Farkas, Sus
MTK Budapest – Dunafém-Maroshegy 2-0 Gólszerző: Farkas, Guger
MTK Budapest – Dunakanyar SE 2-1 Gólszerző: Major, Mendi
MTK Budapest – Mészöly Focisuli SE 3-3 (büntetőkkel 4-3) Gólszerző: Guger (2), Farkas

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!