Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Bronzos hétvége

Publikálva: 2016.04.20 Frissítve: 2016.04.21 Sakk

A sakk csapatbajnokság I/B., illetve II. osztályában is a kék-fehéreké lett a bronzérem.

A csapatbajnokság 2016-os szezonjának utolsó, azaz 9. fordulójával fontos és nehéz meccseken van túl az MTK Budapest sakkszakosztálya.
 
A nehéz kezdést követően a két találkozón mindenki a lehető legjobbat nyújtotta. A második számú együttesünk, a meglévő előnye birtokában biztosan szerezte meg a bronzérmet, míg az első csapatunk 6,5-5,5-re legyőzte a csoport bajnokát, a Nagykanizsa II-t.
 
Az első táblán Kállai Gábor, Galyas Miklós ellen remizett. A másodikon Radnai Ádám nagyon szépen nyúzta (meg) magasabb élős ellenfelét, Caro-Kannját. A harmadikon Terbe Julinak nyernie kellett volna az újabb női IM-normához, de amikor remiajánlatot kapott, erre nemigen volt esélye. Logikus volt a gyors döntetlen. 
Szabó Balázs kicsit jobban állt a végjáték elején, de ez ma az IM minősítésű partnerével szemben nem volt elég a győzelemhez. Balázs nagyon szép és eredményes partikat váltott a hajrában. Az ötödik táblán Lyell Mark keze alatt ma nem állt össze játszma. A két Najdorf-specialista, Marosi Levente és Orsó Miklós partija, elméleti vitája, döntetlenben oldódott fel.
Szabolcsi Jánossal érdemes játszani, mert sokat lehet a dinamikus-taktikai látásmódjából tanulni. Ifjú, tehetséges ellenfelének, Krstulovics Alexnek is bizonyára hasznos volt a mai tapasztalat. A nyolcadik táblán játszó Honos Attila előtt le a kalappal! Enyhén szólva sem játszott jól a parti elején Havanecz Bianka ellen, de kitartó és szívós munkával szinte a sírból hozta vissza a fél pontot. Laza Szabolcs nem találta el a helyes választ arra megnyitási kérdésre, amit ma a partnerétől kapott. Van ilyen.
A tizedik táblán, Terbe Zsuzsanna elsőként és villámgyorsan nyert. Berta Sándor közel hatórás, meg-megújuló harcban őrölte fel rutinos játszótársa ellenállását. Tóth-Katona Tamás a megnyitás után kellemetlen középjátékban találta magát, és vesztett.

MTK Budapest  – Aquaprofit-NTSK II. 6,5-5,5

Fodor Balázs ismét kiváló stratégiai teljesítmény nyújtva biztosan nyert a második táblán. Mihók László mind pozíciósan, mind taktikailag felülmúlta ellenfelét, és megőrizte százszázalékos eredményét. Vitályos Márton hosszúsáncát sajnos hatékonyan szétszedték. Márta Dominik lebecsülte ellenfele tisztáldozatát, és aztán már késő volt. Az újonc Tihanyi Norbert nagyon akart nyerni, de kezdeményezése félresiklott, és vesztett. Yip és Schreuder Mihály kiegyenlített állást adtak remire. Czumbel Péter és Kálóczi Kristóf is kezdeményezett, próbálkozott, de aztán csak remi lett mindkettő. Gehér László elfogadta az ajándékokat, és biztosan győzött. Koltai Dániel nagyon hullámzó partiban remizett.

MTK Budapest II. – Fóti SK 5,5-6,5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!