Taekwondo
Salim Omar

Bravúr a köbön!

Publikálva: 2019.03.10 Frissítve: 2019.03.10

Óriási meglepetésre legyőztük a bajnokság egyik top favoritját, az Oroszlányt!

MTK Törökbálint–Oroszlányi SE Lions  73-70 (22-9, 17-24, 21-21, 13-16)
Törökbálint Sportközpont
statisztikai lap

Bihari Máté és – a még sérült  – Berneczei László nélkül készült csapatunk az ellen az Oroszlány ellen, amelyben még a kispadon is ültek, volt A-csoportos játékosok, természetesen amerikai légiós is erősíti, és egy hete elvette a tabella élén álló Veszprém veretlenségét. Szóval a papírforma „országos kettes” volt. Bódi Ferenc természetesen igyekezett a lehető legjobban felkészíteni játékosait a mérkőzésre.

A kezdés álomszerű volt. Horváth Barnabás rögtön beszórt két triplát, és ez megadta az alaphangulatot. Bár utána 6-4-re feljött az Oroszlány, az első negyed további részében parádézott a hazai csapat, amely 22-9-re nyerte az etapot. A második tíz perc elején 26-20-ra zárkózott a vendégcsapat, de nem sokkal később, Jakab Péter hármasa után ismét kétszámjegyű volt a különbség (32-21). Ezután 4 pontra csökkent az előnyünk, végül Nagy Szabolcs találatával alakult ki a félidei állás (39-33). 

Sajnos az igen hatékonyan játszó (végül +17-es +/- mutatóval záró) Czakó Tamásnak már ekkor négy faultja volt, úgyhogy nem sok opciója maradt Bódi Ferencnek a magas posztot illetően.

És megint miként kezdődött a szünet után a játék? Horváth Barnabás bevágott egy újabb triplát. Utána viszont araszolgatott egyre közelebb az Oroszlány, és már-már utolértek minket (45-42), amikor Horváth egymás után még két hárompontost süllyesztett el a vendégek gyűrűjében (végül 7 kísérletből 6 sikeres triplát jegyezhettünk fel a neve mellett). És mivel Nagy Szabolcs passzából Bognár Mátyás is kosarat dobott, újból tíz fölé nőtt az előnyünk (53-42). Baross Kristóf és újfent Bognár volt eredményes nálunk, és bár csökkentették hátrányukat a vendégek, a záró játékrész előtt még mindig mi vezettünk (60-54). Érett a meglepetés, de szinte elhinni sem mertük, hogy megtörténhet ekkora bravúr. Ráadásul Czakó közben kipontozódott.

Két perc sem telt el, és máris két pontra olvadt a fórunk (60-58), de a végül a nyolc gólpasszig jutó Jakab átadásából, Nagy Szabolcs hárompontosa ismét kis levegőhöz juttatott minket (63-58). Mindent megtettek a vendégek, de a hazai szurkolók óriási támogatása közepette frenetikusan küzdöttek a hazai játékosok, és Dobos Márk találata után, öt perccel a vége előtt 67-60-ra alakult az eredmény. Bár a következő kosarat mi kaptuk, azután viszont négy hazai pont jött – Jakab büntetői illetve Baross közeli dobása révén. Négy perccel a vége előtt 71-62-re vezettük az Oroszlány ellen. Mintegy két percnyi gólcsend után hat vendégpontot kellett elkönyvelnünk, és nemcsak a hangulat, hanem az a bizonyos pite is forró lett.

Egy perccel a vége előtt 71-68 volt az állás. Több kimaradt lehetőség, Baross-blokk, Jakab-szerzett labda – volt minden a palettán, csak kosár nem. Egészen az amerikai Abell találatáig, amivel egyetlen pontocskára csökkent az előnyünk. Bódi mester időkérését követően Jakab Péter faultot harcolt ki, és a megítélt büntetőket hidegvérűen értékesítette. Bár még két vendég triplakísérlet is belefért az időbe, már nem változott az állás.

Legyőztük az Oroszlányt!

Bódi Ferenc: – Mérhetetlenül boldog és büszke vagyok a játékosaimra, mert ma bebizonyítottuk az egész országnak, hogy lesajnált, kinevetett játékosokból is lehet ütőképes csapatot csinálni. Egyedül én hittem abban, hogy mi bárkit megverhetünk ebben a bajnokságban, ha a kishitűséget legyőzzük. Nem hisztizni, nyalakodni, hajakat igazgatni kell, hanem dolgozni, megfelelő alázattal és szerénységgel, mert az élet nem ad semmit ingyen, viszont a kitartást kárpótolja valamikor. Ez a nap ma jött el számunkra, amikor minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket, és magabiztosan, végig vezetve nyertük meg a mérkőzést. Természetesen akadtak nehéz pillanataink és teljesen elfáradtunk a végére, de a szívünk és az a szenvedély, amivel ma kosárlabdáztunk nem ismert más forgatókönyvet. Szeretném a korrekt és magas színvonalú játékvezetést kiemelni, mert az ilyen papírformának ígérkező mérkőzéseket is úgy kell levezetni mintha rangadó lenne, és a csapatok majd a napi forma alapján eldöntik ki lesz a győztes. Ez ma így történt. Végül, de nem utolsó sorban szeretném szurkolóinknak megköszönni a csodás hangulatot, és bízom benne, hogy nagy élménnyel sikerült megörvendeztetni őket. Céljaink nem változtak, kellő szerénységgel, de bízom benne, hogy önbizalommal telve dolgozunk tovább.

Az utánpótlás csapatok találkozóját is a mieink nyerték, így aztán teljes volt a szombati siker.

MTK Törökbálint U20–Oroszlányi SE Lions U20  83-70 (19-19, 13-22, 26-11, 25-18)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!