Tenisz
Babos Tímea

„Nem tíz napról szól” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.11.17 Frissítve: 2020.11.17 Atlétika

Deutsch Péter szerint a 2023-as budapesti világbajnokság remek lehetőséget jelent, hogy az őt megillető helyre emeljük az atlétikát Magyarországon. Ügyvezető elnökünk a szűk három év múlva megrendezésre kerülő vb-t lebonyolító Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaként nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

– Milyen folyamat vezetett el a rendezés elnyeréséig?

2018 decembere új korszakot nyitott a magyar atlétikában, akkor nyertük el a világbajnokság rendezési jogát, de a siker nem a semmiből jött. Hat évvel azelőtt Spiriev Attila szakmai igazgató vezetésével szakmai váltás történt a sportágban, aminek eredményeképpen egyre nagyobb létszámú és egyre sikeresebb magyar utánpótlás szerepelt a korosztályos világversenyeken. Ennek a nemzedéknek lehet a csúcseseménye a hazai rendezésű világbajnokság.

– Magyarország milyen szerepet tölt be a nemzetközi atlétika világában?

Egyike vagyunk a Nemzetközi Atlétikai Szövetség alapítóinak, illetve annak idején Budapesten alakult meg az Európai Atlétikai Szövetség (EA). Magyarország az elmúlt három évtizedben a szabadtéri világbajnokságon kívül minden lehetséges nemzetközi atlétikai eseményt megrendezett, ráadásul magas színvonalon. Ezek mind fontos szempontok voltak a 2023-as világbajnokság odaítélésében, ahogy az is, hogy Budapest letette a névjegyét a nemzetközi sportesemények házigazdájaként. A kormány és a főváros támogatása nélkül persze álmaink nem váltak volna valóra.

– Hogy áll a kétezerhuszonhármas budapesti atlétikai világbajnokság szervezése?

2019-ben kezdődött el a szervezés, másfél éve dolgozunk közösen a nemzetközi szövetséggel, kialakítottuk a leghatékonyabb munkaszervezetet. A szervezést lebonyolító cég megalakulása nem a munka kezdetét, hanem az előre eltervezett folyamat fontos állomását jelentette. Közben folyamatosan keressük a feladatokra legalkalmasabb munkatársakat, az én felelősségem a vébé projektcsapatának irányítása.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!