Tenisz
Piros Zsombor

Ünnepélyes fogadalomtétel a MOM-ban

Publikálva: 2019.02.01 Frissítve: 2019.02.01 Rövidpályás gyorskorcsolya

Hárman képviselik klubunkat a téli EYOF-on.

Alpesi síben, sífutásban, műkorcsolyában, rövidpályás gyorskorcsolyában és curlingben indít Magyarország versenyzőket a 14. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, melyet az 1984-es téli olimpiai játékokhoz hasonlóan Szarajevóban rendeznek meg. Klubunkat rövidpályás gyorskorcsolyázóink, Tóth Eszter, Bontovics Balázs és Talabos Attila képviseli.

Az eseményen a 14-18 éves sportolók nyolc sportágban mérik össze erejüket. Az ünnepélyes fogadalomtételre csütörtök délután került sor a MOM Kulturális Központban, ahol tizenhat sportoló jelent meg.

Az eseményen jelen volt Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlásnevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Vékássy Bálint, a MOB főtitkára, valamint a sportági szakszövetségek elnökei.

Kulcsár Krisztián nyitóbeszédében kiemelte, hogy a versenyzésen kívül a sportkapcsolatok építése, valamint az olimpiai hangulattal és az olimpiai eszmével való ismerkedés az elsődleges cél. A magyar csapat versenyzőihez fordulva elmondta, hogy sportszakmai szempontból a tisztes helytállás és a sportszerű versenyzés az elvárás.

Ezt követően került sor az ünnepélyes fogadalomtételre. Az eskü szövegét olimpiai hetedik helyezett alpesi sízőnk, Miklós Edit olvasta fel.

A küldöttség február 9-én utazik ki az olimpiai fesztivál helyszínére, ahol február 10-én lobban fel az olimpiai láng. Az esemény február 15-én a záróünnepséggel végződik.

A téli EYOF-on induló magyar versenyzők:

Alpesi sí: Hoque Isbat Áron, Hozmann Szonja Katalin, Majtényi Hanna, Tausz András Ádám, Tóth Zita

Sífutás: Balog Zoárd Ákos, Kocsik Nóra, Laczkó Evelin Vivien

Curling: Bíró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén

Műkorcsolya: Láng Júlia

Rövid pályás gyorskorcsolya: Bontovics Balázs, Somogyi Barbara, Talabos Attila József, Tóth Eszter

Forrás: utanpotlassport.hu, borítókép: MOB/Szalmás Péter

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!