Taekwondo
Salim Sharif

Újra edzhetnek

Publikálva: 2020.04.23 Frissítve: 2020.04.23 Rövidpályás gyorskorcsolya

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink megkezdhetik a felkészülést, de egyelőre még jégre nem mennek.

A Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség hétfőn kiadott közleménye szerint a válogatott kerettag sportolók a héten megkezdhették az edzéseket. A rendelkezés számos sportolónkat érinti, de csak azután, hogy két negatív koronavírustesztet produkáltak.

Az olimpiai keret tagja Bácskai Sára Luca, Talabos Attila, Sziklási András és Bontovics Balázs is, de több juniorválogatott sportolónk is élhet a lehetőséggel – mondta szakosztályunk vezetőedzője, Kun Bálint Tibor. – Mindenki egészséges a csapatból, szerencsére senkinek nincsen tünetei, és egyik versenyzőnknek sem lett pozitív tesztje.

Egyelőre csak a konditermeket használhatják a Gyakorló Jégcsarnokban, mivel a jeget felújítják, de ez ebben az időszakban nem nagy érvágás a gyorskorisoknak.

Pont a szezon végén ért el minket a járvány, tehát a többi sportághoz képest szerencsésebb helyzetben vagyunk, persze örültünk volna, ha megrendezik a világbajnokságot, valamint az Európa-kupát. Ebben az időszakban egyébként is az erőfejlesztés, az állóképesség, illetve a korcsolyatechnika tökéletesítése a cél, tehát alapozunk. Jelenleg ezt háromfős csoportokra osztva tudjuk megtenni, egymástól kellő távolságban, a megfelelő védőfelszerelésekkel.

Normális esetben ősszel indul be újra a versenyszezon, de ezzel még korai lenne foglalkozni.

– Nyáron szokták meghatározni a versenyek időpontját, tehát pár hónap múlva sokkal okosabbak leszünk. Meglátjuk, mit hoz a jövő, most úgy készülünk, hogy szeptember, október környékén elkezdődik az idény.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!