Atlétika
Szabó Beatrix

Torna: „súlyos” következménye lett Schermann Bianka kihagyásának

Publikálva: 2021.02.19 Frissítve: 2021.02.19 Torna

„Van olyan, hogy mérlegfüggő? Ha igen, én az vagyok!” – mondja az MTK Budapest válogatott tornásza, Schermann Bianka, aki szereti folyamatos kontroll alatt tartani magát.

A hét elején kéthetes kihagyás után tért vissza a terembe az MTK Budapest válogatott tornásza, Schermann Bianka. Sportolónkat mandulagyulladás kényszerítette pihenőre a felkészülési időszakban.

– Ezt minden évben eljátszom, pedig ha valaki, akkor én aztán nagyon odafigyelek, hogy meg ne fázzak! – kezdi a helyzetjelentését Bius. – Már többször is gondoltunk rá, hogy kivetetjük a mandulám, de a versenyek miatt eddig mindig halasztottuk, viszont nem szeretném sokáig húzni. Persze, a világversenyek rovására azért nem mehet majd a gyógyulási idő.

Tornászunk szerint a kéthetes leállás alatt nem esett ki a felkészülés ritmusából, viszont a kihagyásnak így is „súlyos” következménye lett.

– Csak hétfőn éreztem, hogy két hétig nem edzettem, kedden már minden elemnél tudtam a levegőben, hogy hol vagyok, mit fogok csinálni. A probléma inkább a súlyommal van. Amíg nem voltam a teremben, addig igyekeztem kevesebbet enni, cserébe több folyadékot ittam, és ez benne is maradt a szervezetemben, nehezebb lettem pár kilóval. Még jó, hogy jövő héten Tatán lesz edzőtábor, mert ott mindig kedvet kapok, hogy visszafogyjak! – mondja nevetve.

Bianka egyébként nemcsak a visszatérés utáni napokban foglalkozik sokat a kilókkal, folyamatosan szereti kontroll alatt tartani magát.

– Van olyan, hogy mérlegfüggő? Ha igen, én az vagyok! Mert igazából az edzésen minden félórában ráállok a mérlegre. Egyszerűen muszáj megnéznem minden egyes leadott féldekát. Ha megcsinálok egy gyakorlatot, egyből kíváncsi leszek, hogy a kijelző kevesebbet mutat-e már valamennyivel.

Bianka azt is elmondta, a tatai edzőtábor számára az állóképesség javításáról, és a gyakorlatok összeállításáról, stabilizálásáról szól majd. Miután már a bakui és a dohai világkupát törölték, tornászunk várhatóan azon a márciusi szuper-csapatbajnokságon szerepel majd legközelebb élesben, amely egyben Eb-válogatónak is minősül.

– Kicsit izgulok, a betegség után hogyan hozom fel magam, de szerintem nem lesz gond. Azt nem mondom, hogy ott láthat idén először a közönség, mert várhatóan zárt kapus lesz, de híreket majd biztos fognak hallani rólam. Remélem, hogy jókat!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!