Atlétika
Kulunics Vince

Tenisz: „Most meg kell állnom egy kicsit” – Piros Zsombor (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.06.26 Frissítve: 2022.06.24 Tenisz

Hátsérülése miatt kisebb versenyszünetet tart Piros Zsombor, aki csütörtökön 3 óra 34 perces csatában kikapott a kazah Mihail Kukuskintól a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott főtáblára.

– Életem első három nyert szettes Grand Slam-mérkőzésén vagyok túl, fáradt, kimerült és kicsit szomorú vagyok – kezdte értékelését a magyar szövetség közösségi oldalán. – Örülök, hogy eljutottam a kvali döntőjéig, de sajnos fizikálisan elfogytam. Április közepe óta bajlódok a hátammal, kezdődő porckorongsérvem van, mindennap gyógytornázok, és egyre jobb lesz, de még nem fájdalommentes a hosszú mérkőzéseken. Wimbledonra és a Roland Garrosra sem tudtam felkészülni, ehhez képest jól teljesítettem, de a kemény munka hiánya mindig látszott a végén.
A 2017-es Australian Open junior bajnoka kifejtette, minden rosszban van valami jó, és Londonban legalább látta, hogy ilyen gyengén is ott tud lenni a „tűz közelében”.
Kell még három hét, hogy teljesen rendbe jöjjek, ezért lemondtam a versenyeket, és edzek, gyógytornázok, kezelésekre járok. Úgy érzem, hogy most meg kell állnom egy kicsit – jelentette ki az MTK Budapest 22 éves teniszezője.
A folytatásról szólva a világranglista 178. helyezettje elmondta, júliusban két salakos challenger-torna után az umagi selejtezőben indul.
A US Open előtt, augusztusban átváltunk majd kemény pályára, bízom benne, hogy jobbnál jobb mérkőzéseket tudok majd játszani – tette hozzá Piros Zsombor.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!