Atlétika
Kulunics Vince

Tenisz: „Imádok a hazámért játszani” – Fucsovics Márton (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.11.01 Frissítve: 2021.11.01 Tenisz

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton a Davis-kupa hivatalos oldalának adott interjút, amit a Magyar Tenisz Szövetség fordított magyarra.

A férfi teniszezők nemzetközi csapatversenyének számító Davis-kupa hivatalos weboldala interjút készített a legmagasabban jegyzett teniszezőnkkel, Fucsovics Mártonnal, aki idén visszatért a top 40-be. A 29 esztendős sportoló különleges évet produkált, Wimbledonban negyeddöntőt játszott, ahol a későbbi győztes Novak Djokovicstól kapott ki. Novemberben pedig az ő vezérletével vágunk neki Torinóban az ausztrálok és horvátok elleni Davis-kupa mérkőzéseknek.

– Mik az első emlékeid a Davis-kupáról?

– Azt hiszem, tíz évvel ezelőtt játszottam az első Davis-kupa meccsemet. Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy a hazámat képviselhettem. Tíz év elteltével pedig én vezethetem a magyar csapatot, szóval roppant büszke vagyok az eredményekre, amiket elértem.

– Mit jelent számodra, hogy képviselheted Magyarországot a Davis-kupa szuperdöntőjében?

– Imádok a hazámért játszani, főleg hazai közönség előtt és úgy érzem, a magyar drukkereknek is köszönhetem, hogy ilyen jól mennek a meccsek ebben a sorozatban. Amikor Magyarországért játszom mindig 200 százalékot adok bele.

– Mit gondolsz, mire mehet Magyarország a D csoportban Ausztrália és Horvátország ellen?

– Ez az első alkalom, hogy a szuperdöntőben játszunk. Elsősorban a legfontosabb az lesz, hogy kiélvezzük minden pillanatát, hiszen nincs rajtunk semmiféle nyomás. Összecsaphatok akár az ausztrálok első számú játékosával, Alex de Minaurral, valamint a horvátok Grand Slam-győztes teniszezőjével, Marin Ciliccsel. Alex de Minaurt jól ismerem, jó barátom. Sokat szoktunk együtt edzeni és szeretek vele ütögetni. Mentálisan roppant erős és nagyon nehéz legyőzni őt. Ciliccsel is jó kapcsolatot ápolok. Remek szervája van és sok-sok tapasztalata. Játszottunk már jó meccseket, de sosem tudtam még legyőzni őt.

– Milyennek érzed eddig a 2021-es szezonodat?

– Berúgtam az ajtót, nagyon erősen indult az év számomra. Rotterdamban döntőt játszhattam, majd negyeddöntő Dubajban és Dohában, aztán pedig az év csúcspontja, a Wimbledoni negyeddöntő, ami életem legjobb Grand Slam-eredménye volt és a 35. helyre jöttem fel az ATP-rangsorban. A londoni Grand Slam-verseny után volt egy vállsérülésem, amiből három hónap után tudtam teljesen felépülni. Remélhetőleg a szuperdöntőre 100%-os állapotban leszek. A szezon egyik legszebb pillanata pedig az volt, hogy pályára léphettem a centeren Wimbledonban Novak Djokovics ellen.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!