Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Továbbjutott Babos Tímea a miami torna selejtezőjében

Publikálva: 2021.03.23 Frissítve: 2021.03.23 Tenisz

Egyesületünk teniszezője, Babos Tímea szetthátrányból fordítva nyert az amerikai Caroline Dolehide ellen a miami premiertorna kvalifikációjának első körében.

A legjobb női magyar teniszező Babos Tímea a világranglista 157. helyén álló Caroline Dolehide-al találkozott a 3,3 millió dollár összdíjazású miami keménypályás tenisztorna selejtezőjének első fordulójában.

Az MTK Budapest kiválósága nem kezdte jól a mérkőzést, rögtön az első adogatójátékát elbukta 22 éves riválisával szemben. Ám 3:1-es amerikai vezetésnél visszavette az elbukott szerva gémjét. Ezt követően azonban folytatódott a brékek sora mindkét oldalon, a játékosok összesen ötször vették el egymás szerváját az első játszmában. Végül Babos hiába hárított 5:2-es hátrányban három szettlabdát is, és jött fel egészen 5:4-re, a három alkalommal elbukott adogatás végzetesnek bizonyult, így Dolehide 6:4-gyel behúzta a nyitó szettet.

A második játszma sokkal jobban alakult a kék-fehér színekben versenyző játékosunk számára. Azonnal brékkel indított, majd remek szervákkal megerősítette előnyét. A második szettben a magyar lány kiemelkedőnek minősülő 93,3 százalékos hatékonysággal nyerte meg pontjait az első szervája mögött. Többek között ennek is köszönhetően a világranglista 108. helyén álló Babos magabiztosan 41 perc alatt 6:2-vel egyenlített.

Mindezek után a döntő játszmában tovább folytatódott az MTK-s lendület. Babos kiválóan szerválva végig hozta az adogatójátékát, viszont amerikai ellenfele elfáradt, kettős brék hátrányba került, ennélfogva klubunk játékosa két óra tizenöt perc alatt három játszmában nyert a kvalifikáció első körében. Babos kedden folytatja szereplését az olasz Elisabetta Cocciaretto )WTA 113) ellen a főtáblára jutásért.

Babos Tímea–Caroline Dolehide (amerikai) 4:6, 6:2, 6:2

(Fotó: Matthew Stockman / 2019 Getty Images)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!