Kézilabda
Kekezovity Anna

Tenisz: tornagyőzelem, továbbjutás és kiesés egy napon

Publikálva: 2023.04.10 Frissítve: 2023.04.10 Tenisz

Babos Timi tornát nyert, Fucsovics Marci a főtábla első meccsén kikapott, míg Piros Zsombor honfitársát legyőzve jutott tovább.

A Mississippiben (USA) rendezett salakpályás viadal döntőjében a második kiemelt Whitney Osuigwe (282.) ellen lépett pályára Timi (326.), aki mindkét szettben breakhátrányból jött vissza, de végül 2 óra 16 perc alatt 7:5 7:5-re legyőzte amerikai vetélytársát! A korábbi páros világelső ezzel 2018 óta először szerezte meg a legjobbnak járó trófeát egyéniben.

Timi mellett férfi teniszezőink is mérkőzést játszottak: Fucsovics Márton Monte Carlóban, míg Piros Zsombor Splitben bizonyíthatott. Előbbi sportolónk a monacói torna első körében az ATP világranglista 32. helyezettje, a holland Botic Van De Zandschulp ellen kezdett. Az első szett elején a holland ragadta magához a vezetést, de 3:3 után Marci állva hagyta ellenfelét és 6:3-ra hozta az etapot.

A második felvonás elején folytatódott Marci uralma, ám 3:3 után kiélezett csata folyt a pályán, amit végül 7:6-ra a holland nyert meg. A mindent eldöntő harmadik játszmában viszont Marci ellenfele felülmúlhatatlanul teljesített, amivel eldöntötte a meccset a maga javára.

Piros Zsombi a horvátországi Challenger-torna első körében honfitársa, Marozsán Fábián ellen játszhatott a továbbjutásért. A találkozón a negyedik kiemelt ellenféllel szemben Zsombi 6:3-ra nyerte az első szettet. A második etap 2:2-ig szoros volt. ám Zsombi megállíthatatlan volt, és ezt a szettet is 6:3-ra behúzta, ezzel pedig ő jutott a nyolcaddöntőbe. 

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!