Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: sikeres rajt mindkét teniszezőnk számára

Publikálva: 2022.07.05 Frissítve: 2022.07.06 Tenisz

Gálfi Dalma Franciaországban, Jani Réka pedig Németországban kezdte meg a szereplését.

Gálfi Dalma Franciaországban, Contrexeville-ben lépett pályára a Challenger-torna első fordulójában. Dalma ellenfele, Babos Tímea korábbi párospartnere, Kristina Mladenovic volt, aki a WTA világranglista 120. helyén áll jelenleg, míg kék-fehér teniszezőnk a 89.

A találkozót Dalma indította jobban, rögtön elvette a francia adogatását, a sajátját pedig hozni tudta, így már 2-0-s előnyben volt. Ám ellenfele sem hagyta magát, először egyenlített, majd a vezetést is átvette és már 5-2-es fórban volt. Sportolónk felszívta magát, és 6-6-nál egalizált, mellyel kiharcolta a rövidítést, melyet 7-5-re ellenfele nyert meg.

A második szett elején újra Dalma irányította a játékot, 4-2-es előnybe került. Mladenovic ebben az etapban is egalizálni tudott, ám 4-4-et követően Dalma mindkét játszmát nyerve 6:4-re győzni tudott.

A mindent eldöntő, harmadik felvonásban ugyan Dalma elveszítette rögtön az adogatását, de kettőt el is vett ellenfelétől, így 3-1-nél előnynek örülhettünk. Kemény csata folyt a pályán, a francia 3-3-nál egyenlíteni tudott. Dalma minden erejét mozgósítva 5-3-ra ellépett, és csak egyetlen játszma választotta el őt a győzelemtől, amit be is váltott, így 6:3-ra hozta a szettet.

Dalma a 2-1-es győzelemmel a nyolcaddöntőbe jutott, ahol a román Aleaxandra Ignatikkal néz szembe.

Contrexeville Challenger-torna, első forduló

Mladenovic K. (francia)‒Gálfi D. 7:6, 4:6, 3:6

Jani Réka a 100-as, versmoldi salaktorna első fordulójában a japán Hibino Nao ellen kezdte meg a szereplést. Ellenfele a világranglista 214. pozíciójából nézett elébe a találkozónak, míg Réka jelenleg a 134. Ennek ellenére a meccsen rögtön elveszítette sportolónk az adogatását, ám a japán is bukta a sajátját. 2-2-ig szoros eredménnyel folyt a találkozó, de Réka több győzelmet ebben a szettben nem engedélyezett ellenfele számára, így 6:2-es sikert aratott.

A második felvonás eleje teljes másolata volt az elsőnek, ám 1-1 után most Réka 5-1-ig menetelt, ahol ugyan egy játszmát még megnyert ellene a japán, de 5-2 után már nem hagyta kicsúszni a kezéből a szettet, ami a győzelmét jelentette. 2-0-s eredménnyel sportolónk jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol a szlovák Rebecca Sramkova ellen harcolhat meg.

W100 Versmold ITF-torna, első forduló

Jani R-L.‒Hibino N. (japán) 6:2, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!