Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Tenisz: Piros és Babos is bejutott az elődöntőbe

Publikálva: 2023.04.21 Frissítve: 2023.04.21 Tenisz

Piros Zsombor Portugáliában, Babos Tímea Egyiptomban győzött, míg Jani Réka Szlovéniában kikapott a negyeddöntőben.

Pénteken három kiváló teniszezőnk is pályára lépett. A világranglista 134. helyén álló, hetedik kiemelt Piros Zsombor a belga Kimmer Coppejansszal (ATP, 189.) találkozott a portugáliai Oeirasban zajló Challenger-torna negyeddöntőjében. A felek idén már harmadik alkalommal mérkőztek meg egymással – Székesfehérváron Piros, Sanremóban Coppejans nyert. Ezúttal is a magyar fiú győzött: mindössze 1 óra 12 perc alatt 6:0, 6:2-re verte riválisát, ezzel magabiztosan jutott be az elődöntőbe.

Az egyiptomi Sarm es-Sejkben szereplő Babos Tímea (WTA, 283.) szintén két szettben jutott tovább a negyeddöntőből. A W25-ös kategóriájú ITF-tornán klubunk játékosa 7:5, 6:4-re múlta felül a hatodik helyen rangsorolt, szlovák Rebecca Sramkovát (244.) a legjobb négy közé kerülésért.

Ugyanez viszont Jani Rékának nem sikerült a szlovéniai Koperben zajló, W60-as ITF-viadalon. A WTA ranglistán 131. magyar lány – harmadik kiemeltként – 6:0, 6:2-re vereséget szenvedett a spanyol Aliona Bolsova Zadoinovtól (148.) a negyeddöntőben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!