Kézilabda
Szőke Szonja

Tenisz: Molnár Kitti helytállt karrierje első felnőtt főtáblás ITF-tornáján Mogyoródon

Publikálva: 2022.08.16 Frissítve: 2022.08.16 Tenisz

A 16 éves tehetségünk az első szettben még jól tartotta magát, végül két játszmában kikapott honfitársától, Tóth Amarissától.

Négy magyar lány, köztük az MTK Budapest fiatal teniszezője, Molnár Kitti is szabadkártyát kapott a kedden rajtoló, 25 ezer dollár összdíjazású felnőtt ITF-tornán, ezzel pályafutása során először játszhatott főtáblás mérkőzést a profik között honfitársa, a korábbi MTK-s Tóth Amarissa ellen. A 16 éves játékosunk remekül hangolt a versenyre, ugyanis az elmúlt héten egyesben és párosban is győzött a budapesti U18-as ob-n.

Molnár nem indította jól a találkozót, villámgyorsan brékhátrányba került (0:2). Azonban a rossz kezdés nem törte meg, az első játszmában kétszer is elvette Tóth szerváját, viszont eközben háromszor elbukta a sajátját is, így 6:4-re elveszítette a nyitószettet.

A második felvonás sajnos jóval egyoldalúbban alakult, 1:2-es állás után sorozatban 5 gémet nyert az ellenfél. Molnár Kitti 1 óra 17 percnyi játék után 6:4, 6:1-es vereséget szenvedett, és búcsúzott egyesben. Párosban Kis-Czakó Eszterrel közösen bizonyíthat még, az olasz Gatto-Monticone és az orosz Koklina duója lesz az ellenfél az első fordulóban.

W25-ÖS ITF-TORNA, MOGYORÓD
Első forduló

Molnár Kitti (szabadkártyás)–Tóth Amarissa (szabadkártyás) 4:6, 1:6

(A kép forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!