Atlétika
Vári Péter

Tenisz: lassan kezdett, majd végül magabiztosan győzött Fucsovics Márton Antwerpenben

Publikálva: 2021.10.19 Frissítve: 2021.10.20 Tenisz

Klubunk kiválósága, Fucsovics Márton két játszmában verte az osztrák Dennis Novakot a belgiumi ATP-torna első fordulójában. Marci ezzel közel két hónap után nyert újra mérkőzést az ATP-Touron.

Az MTK Budapest első számú férfi teniszezője, Fucsovics Márton a világranglista 114. helyén álló, osztrák Dennis Novakkal találkozott a belgiumi Antwerpenben zajló European Open elnevezésű 250-es ATP-torna nyitókörében.

A 28 éves, selejtezőből főtáblára kerülő osztrák kezdte jobban a meccset, az első fogadójátékában azonnal elvette Marci adogatójátékát. Majd azt remekül őrizte egészen 5:3-ig, amikor is az első játszma megnyeréséért szerválhatott, ám ekkor a magyar fiú utolsó esélyét kihasználva, visszajött a brékhátrányából. Ezt követően a játékosok fej fej mellett haladva jutottak el a rövidítésig, amelyet végül Fucsovics bírt jobban idegekkel, így 7-4-re behúzta a tie-breaket és vele együtt az első szettet is.

A 61 percig tartó nyitófelvonás után a második jóval egyoldalúbban alakult. Marci 2:1-es vezetésnél elvette Novak adogatását, majd az előny birtokában magabiztosan menetelt 5:2-ig, amikor is egy újabb brékkel 6:2-re megnyerte a második játszmát, ezzel 1 óra 34 perc után lezárta a mérkőzést.

Ezzel a sikerrel Fucsovics az augusztusi, második körös winston-salemi győzelmét követően közel két hónap elteltével diadalmaskodott újra ATP-találkozón.  

Marci a következő körben a negyedik kiemelt, spanyol Roberto Bautista Aguttal találkozik. A felek egymás elleni mérlege 1-1. Két évvel ezelőtt, Szófiában a magyar játékos, míg tavaly Rotterdamban a spanyol nyert.

ATP 250-es torna, Antwerpen, Belgium, első foduló (fedett, keménypályás):
Fucsovics Márton–Dennis Novak (osztrák, selejtezős) 7:6 (7-4), 6:2

(A kiemelt képek forrása: AFP)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!