Kézilabda
Fekete Bozsana

Tenisz: Lajoviccsal kezd Fucsovics Márton az Australian Openen

Publikálva: 2022.01.13 Frissítve: 2022.01.13 Tenisz

A világranglista 43. helyén álló szerb Dusan Lajovics lesz Fucsovics Márton első ellenfele az Australian Openen.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban elkészítették az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) sorsolását.  A férfiak között az MTK Budapest kiválósága, Fucsovics Márton az ATP-világranglistán 43. helyen álló szerb Dusan Lajovicsot kapta az első körben.

A világranglistán 38. Marci tavaly két mérkőzést is játszott aktuális ellenfelével kemény borításon, és bizakodásra ad okot, hogy Dohában 2-0-ra (7:6, 6:3), Dubaiban 2-1-re (6:1, 4:6, 6:4) győzött.

Lajovics tavaly augusztus óta nem tudott nyerni nála előrébb rangsorolt kihívó ellen, az idén öt mérkőzéséből négyet elveszített Ausztráliában.

Amennyiben Marcinak összejön a továbbjutás, a következő körben a 31. kiemelt spanyol Carlos Alcarazzal vagy egy selejtezőből érkező riválissal játszhatna.

Nem könnyű az első fordulóban egy ilyen mérkőzés, de megszokhattuk már, hogy Grand Slameken nincsenek könnyű meccsek. Igyekszem a legjobb formába kerülni, szerencsére itt van mindenki, így sok jó edzőpartnert lehet találni, keményebben lehet készülni. Remélem, jó meccset tudok majd játszani és megint sikerül legyőznöm Lajovicsot, valamint abban is bízom, hogy otthonról is sokan szurkolnak majd nekem" – nyilatkozott Fucsovics.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!