Kézilabda
Farkas Johanna

Tenisz: Kincses Kolos a junior ITF-tornagyőzelmet célozta meg (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.12.30 Frissítve: 2022.12.30 Tenisz

Az MTK Budapest U16-os szabadtéri bajnok teniszezője, Kincses Kolos jövőre a junior ITF-ranglistán is jelentőset lépne előre.

A Magyar Teniszszövetség hivatalos honlapjának új sorozata a legígéretesebb hazai versenyzők bemutatására hivatott. A portál év végén az U16-os szabadtéri bajnok Kincses Kolossal is készített interjút.

A 15 éves játékos az idén egyéniben egy, párosban három tornát nyert a Tennis Europe Junior Touron, és az ITF Junior Touron is többször játszott negyeddöntőt, egyszer elődöntőt. Az MTK Budapest fiatalja egy hónapja a legjobb játékosok között tréningezik a Nemzeti Edzésközpontban. 

– Főként Fekete Rudolf és Palágyi Miklós irányítja a teniszedzéseimet, de be szokott segíteni Babos Csaba és Kisantal Péter is. Edzőpartnereimnek tekinthetem a legjobb fiújátékosokat, Valkusz Mátét, Fajta Petit, Velcz Zsombit, de Fucsovics Marcival is edzettem már, ami hatalmas élmény volt. A női mezőnyből Babos Timivel, Stollár Fannyval szoktam ütni, Szabanin Natival rendszeresen játszom. A kondiban Vaskó Balázs instruál, a fizioterapeuta pedig Bartha Kincső, aki mindig helyretesz, ha baj van az egészségemmel. Úgy érzem, most egy szakmailag is nagyon elismert csapat áll mögöttem, kifogástalan a felkészülés, nagyon élvezem, és igyekszem maximális erőbedobással csinálni, amit kérnek tőlem.

Kolos jövőre a junior ITF-ranglistán is jelentőset lépne előre.

– December utolsó és január első heteiben még alapozunk, aztán január vége felé fogom elkezdeni a szezont. Először két ötös kategóriás ITF-viadalon játszom majd Ausztriában, utána a csapat Eb következik, amin szeretnék részt venni. Az 500. hely környékéről indulok az ITF-ranglistán, év végére megpróbálom elérni a 250-300. pozíciót, de leginkább tapasztalatokat szeretnék szerezni, minél többet meccsezni, és jó eredményeket gyűjteni. Legfőbb célom kivívni egy ITF-versenyelsőséget, melyhez elengedhetetlen a kemény munka, hogy egy kicsit megerősödjek, utána pedig élvezhessem a játékot.

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

(Forrás: huntennis.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!