Karate
Sterck Laura

Tenisz: Jani Réka Gálfi Dalmát legyőzve nyolcaddöntős Valenciában, Babos Tímeáék kiestek párosban Ausztriában

Publikálva: 2022.06.07 Frissítve: 2022.06.07 Tenisz

Klubunk legjobb női játékosainak egymás elleni meccsét Jani Réka nyerte két játszmában Gálfi Dalmával szemben. Eközben Babos Timi – Udvardy Panna oldalán – japán páros ellen búcsúzott Pörtschachban.

Úgy hozta a sorsolás szeszélye, hogy az MTK Budapest legmagasabban rangsorolt női teniszezője, Gálfi Dalma (WTA, 99.) klubtársával, Jani Rékával (138.) csapott össze a valenciai Challenger-torna keddi játéknapján.

Dalma kezdte jobban a meccset, az első gémben azonnal elvette Réka adogatójátékát, de éljátékosunk nem sokáig tudta megőrizni brékelőnyét, 2:2-nél már egyenlő volt állás, mi több Gálfi ekkor sorozatban kétszer is elbukta a saját szerváját, amellyel már a rutinosabb honfitársa került előnybe (4:2). Ezután Jani már nem adta ki a kezéből a vezetést, és 34 perc után 6:3-al lezárta az első szettet. 

A második játszma abszolút a brékekről szólt: az első öt játékot egyaránt a fogadó nyerte, ezzel pedig Réka állt jobban 3:2-re, majd elsőként ő tudta hozni a sajátját, megerősítve előnyét (4:2). A szett- és brékhátrányból Dalmának már nem volt visszaút, Jani Réka végül 1 óra 5 percnyi játék után 6:3, 6:2-re megnyerte a találkozót, és bejutott a legjobb 16 közé.

Az első és a második számú játékosunk mellett Babos Tímea is pályára lépett kedden, méghozzá Udvardy Pannával közösen párosban játszott az ausztriai Pörtschachban. Az első kiemelt magyar duó ellenfele a japánok kettőse, Kanako Morisaki és Nagi Hanatani volt.

Babosék nem indítottak jól, az első játszmában összesen háromszor is elvesztették az adogatásukat, miközben ebből csak egyet sikerült visszavenni, így a japánok 6:2-re győztek a nyitóetapban. A másodikban sokkal jobban teniszeztek a mieink, a szett elején brékeltek is (3:1). Ugyan a megszerzett fórt nem sikerült a végéig megőrizni, de a magyar egységnek így is összejött az egyenlítés (7:5). Jöhetett a szuper tiebreak, amelyet sajnos a japán páros sokkal jobban játszott le, és 10-3-al továbbjutott.

Babos Tímea egyesben nyolcaddöntős, várhatóan csütörtökön lép pályára.

EREDMÉNYEK:
Challenger-torna, Valencia (salak), egyes, első forduló
Jani Réka–Gálfi Dalma 6:3, 6:2
W60-as ITF-torna, Pörtschach (salak), páros, első forduló
Babos Tímea, Udvardy Panna–Kanako Morisaki, Nagi Hanatani (japán) 2:6, 7:5, 3-10

(A képek forrása: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!