Taekwondo
Patakfalvy Luca

Tenisz: győzelem Lettország ellen

Publikálva: 2023.04.13 Frissítve: 2023.04.13 Tenisz

Gálfi Dalmáék páros sikerével 2-1-re nyert a magyar csapat Lettország ellen.

Szabanin Natália sikerrel járt egyesben a lettek elleni első mérkőzésen, ám ezután egyesületünk teniszezője, Jani Réka két szettben kikapott Daniela Vismane ellen.

Az 1-1-re álló párharc döntő meccsén Palágyi Miklós kapitány Bondár Annát és az MTK Budapest sportolóját, Gálfi Dalmát küldte pályára, akik szerdán alulmaradtak a törökök duójával szemben. A mérkőzés jelentőségére utalt az is, hogy a túloldalon nem az előzetesen csak a párosra nevezett Adelina Lachinova és Beatrise Zeltina állt, hanem az egyeseket is játszó Diana Marcinkevica és Daniela Vismane.

A csere utólag már nem volt indokolt, mivel a magyar kettős így is ellenállhatatlan játékkal, mindössze három gémet bukva nyert, a találkozó csupán 56 percig tartott.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló nemzeti csapat utolsó csoportmeccsén, pénteken a veretlen hollandokkal csap össze.

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a szombati zárónapon –, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.

Eredmény:

A csoport, 3. forduló:

Magyarország-Lettország 2-1

Bondár Anna, Gálfi Dalma-Diana Marcinkevica, Daniela Vismane 6:1, 6:2

Jani Réka-Daniela Vismane 2:6, 3:6

Szabanin Natália-Diana Marcinkevica 6:1, 7:6 (7-2)

Forrás: MTI, fotók: Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!