Kézilabda
Szőke Szonja

Tenisz: Gálfi győzött, Fucsovics búcsúzott

Publikálva: 2022.09.01 Frissítve: 2022.09.01 Tenisz

Gálfi Dalma bejutott a US Open harmadik fordulójába, míg Fucsovics Mártonnak kevés hiányzott a bravúrhoz.

Nagyon jól kezdte a meccset Gálfi Dalma a US Open második fordulójában, 4:0-ra is elhúzott az első játszmában, Harriet Dart azonban egyszer elvette az adogatását, emellett pedig hozta a sajátjait, így feljött 4:3-ra. A két teniszező ezután hozta a saját adogatásait, így a Gálfi 6:4-re megnyerte az első szettet.

A második játszma már sokkal simábban alakult, Gálfi sorozatban háromszor is elvette brit ellenfele adogatásai, így 6:0-ra megnyerte a szettet. A következő fordulóban a 18. helyen kiemelt Veronyika Kugyermetovával találkozik.

Gálfi Dalma pályafutása során először jutott el Grand Slam-tornán a harmadik fordulóig.

A férfiaknál Fucsovics Márton maratoni csatában szenvedett vereséget és búcsúzott a viadaltól. A magyar teniszező két szettben – az elsőben és az ötödikben – is tie-breakben maradt alul. A második játszmát követően úgy tűnt, a világranglista 39. helyezettje, Alejandro Davidovich Fokina megfoghatónak tűnik, ugyanis a Fucsovics előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette. A negyedik játszmában mindegyik adogatását elveszítette, azonban a döntő szettre ismét feljavult a játéka, viszont egyszer sem tudta elvenni ellenfele adogatását, a tie-breakben pedig 10–3-ra kikapott.

US Open, második forduló

Gálfi Dalma–Harriet Dart (brit) 6:4, 6:0

Davidovich Fokina (spanyol)–Fucsovics Márton 7:6 (7–3), 5:7, 3:6, 6:0, 7:6 (10–3)

Forrás: nso.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!