Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Fucsovicsék már a legjobb nyolc között vannak Ausztráliában

Publikálva: 2022.01.05 Frissítve: 2022.01.05 Tenisz

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton az amerikai Tommy Paul oldalán bejutott a negyeddöntőbe az Adelaide-ben zajló, 521 ezer dollár (170 millió forint) összdíjazású, keménypályás férfi tenisztorna párosainak küzdelmében.

A keddi, egyesben elszenvedett veresége után az MTK Budapest teniszezőjének, Fucsovics Mártonnak a párosok küzdelmeire kellett fókuszálnia Ausztráliában, hiszen – a Tommy Paul oldalán – az első fordulóban aratott könnyed győzelem után egy – papíron – nehezebb összecsapás várt a magyar, amerikai duóra az Adelaide-ben zajló keménypályás tornán, szerda hajnalban.

Az ötödik helyen kiemelt ausztrál összeállítás (Ebden és Smith) ennek megfelelően jól kezdett, az első szettet 6:3-ra sikerült behúzniuk, ezt követően azonban Fucsóék tudtak váltani, és magukhoz ragadták az irányítást, így előbb 6:4-es játszmával egyenlítettek, majd a döntő rövidítést 10–7-re megnyerve zárták le a nyolcaddöntőt.

Az, hogy a következő körben kikkel kell a magyar, amerikai párosnak megküzdeni, csütörtökön dől el az első kiemelt Dodig (horvát) és Melo (brazil) Monroe és Tiafoe (amerikai) elleni mérkőzésén.

ATP 250-ES TORNA, ADELAIDE (521 ezer dollár, kemény pálya)

PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Fucsovics, Paul (magyar, amerikai)–Ebden, Smith (ausztrálok) 3:6, 6:4, 10–7

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!