Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Fucsovics továbbjutott, Piros kiesett Pozsonyban

Publikálva: 2022.11.09 Frissítve: 2022.11.09 Tenisz

Fucsovics Márton két játszmában nyert német riválisa ellen, míg Piros Zsombor ugyanilyen arányban kikapott francia ellenfelétől a szlovákiai Challenger-tornán.

Keddi, első fordulós győzelme után Fucsovics Márton (ATP, 109.) szerdán már a nyolcaddöntőben folytatta a német Yannick Hanfmann (142.) ellen, a Pozsonyban zajló, fedettpályás Challenger-tornán. Az MTK Budapest játékosa – a torna második kiemeltjeként – esélyeshez méltón kezdte a találkozót: az elején háromszor is brékelte riválisát, miközben a saját szerváját csak egyszer bukta el, ezzel villámgyorsan ellépett 4:1-re, majd előnyét megőrizte a szett végéig (6:2). Fucsovics a második felvonást is jól indította, azonnal brékelt (2:0), ebből ugyan Hanfmann még vissza tudott jönni (3:3), azonban a játszma végjátékát Marci bírta jobban idegekkel, ennek köszönhetően – 1 óra 32 perc után – 6:2, 7:5-ös győzelmet aratott, és bejutott a negyeddöntőbe.

Klubunk második számú férfi játékosának, Piros Zsombornak (ATP, 139.) viszont nem termett sok babér a szlovák fővárosban: az első fordulós mérkőzésen 2:2-as állásig tartotta a lépést, ám ezután már nem nyert több gémet a találkozón, így 46 percnyi játék után 6:2, 6:0-ra kikapott a francia Geoffrey Blancaneaux-tól (137.).

(A képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!