Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Fucsovics nagy csatában győzött Fognini ellen

Publikálva: 2021.11.01 Frissítve: 2021.11.01 Tenisz

Majd háromórás mérkőzést nyert Fucsovics Márton.

A világranglista 40. helyén álló Fucsovics Márton a párizsi ATP Masters verseny első fordulójában nehéz feladatot kapott, hiszen az olasz Fabio Fognini (ATP 37.) ellen lépett pályára, akivel eddig ötször mérkőzött meg, ebből négyszer vereséget szenvedett. A mérkőzés győztesére a következő fordulóban a világelső Novak Djokovics várt.

A rossz mérleg különösebben nem zavarta Marcit, hiszen úgy húzott el 5:0-ra, hogy mindössze két pontot veszített adogatóként. Innen már nem volt esélye Fognininak megfordítani a szettet, amit Marci 6:1-re megnyert.

A második játszma is remekül indult, hiszen Marci brékelni tudott, ám ezt követően rögtön elveszítette az adogatását. Marci 2:2-es állásnál második bréklabdáját kihasználva ismét fogadóként tudott játékot nyerni, de ezután megint elvesztette adogatását. Ezután mindkét teniszező hozta az adogatását, tie-break következett. Rendkívül fordulatosan alakult a rövidítés: 6:5-nél meccslabdája volt Marcinak, de ezt Fognini szép játékkal hárítani tudta, majd két pontot nyert egymás után, így egyenlíteni tudott.

A döntő szettben Fognini rögtön elvette Marci adogatását, de sportolónk nem adta fel, 2:1 után egyenlíteni tudott. Ugyan egyesületünk kiválósága ezután is közelebb állt fogadóként ahhoz, hogy elvegye Fognini szerváját, 4:4 után adogatóként egy kettőshiba és egy – már szinte megnyert pontnál – ki nem kényszerített hiba után az olasz a győzelemért adogathatott. Marci három bréklabdájából egyet kihasznált, ezzel a sírból hozta vissza a találkozót, és újabb tie-break jöhetett.

Elképesztően izgalmas volt a rövidítés: 3:3-nál cserélt térfelet a két teniszező. Ezután Marci volt higgadtabb, 6:3-ra elhúzott, 6:5-nél pedig ásszal hozta a meccset, ezzel bejutott a következő körbe.

Ez volt Fucsovics idei 25. győzelme az ATP-sorozatban, ezzel beállította saját karriercsúcsát, amit először 2018-ban ért el. 
Márton a második körben a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik, aki egyesben azon a meccsen tér majd vissza másfél hónapos kihagyást követően, ugyanis az amerikai nyílt bajnokság szeptember közepén elveszített döntője óta nem játszott mérkőzést.

ATP Master tenisztorna, Párizs
Fucsovics Márton–Fabio Fognini 6:1, 6:7 (6), 7:6 (5)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!