Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics Márton továbbjutott a negyeddöntőbe Ausztráliában

Publikálva: 2022.01.11 Frissítve: 2022.01.11 Tenisz

Könnyed első játszmát követően, szoros második etapban győzőtt Fucsovics Márton

Az Ausztráliában, Adelaide-ben zajló ATP, keménypályás tenisztorna legjobb 16 versenyzője között Fucsovics Márton (38. ATP) a holland Botic Van De Zandschulp (56. ATP) ellen lépett pályára, itthoni idő szerint január 11-én, reggel 7:45 órakor. A két fél korábban már találkozott egymással 2021-ben Stockholmban, ahol közel háromórás nagy küzdelemben végül a holland teniszező örülhetett a győzelemnek.

Ezúttal viszont Marci diktálta a mérkőzés tempóját, hiszen az első játszmában magabiztos győzelmet aratott 6:3 arányban. A második etap ennél szorosabban kezdődött, hiszen végig fej-fej mellett haladt a két versenyző. Nagy küzdelem után, végül 7:6-ra Fucsovics Márton nyerte a szettet, ezzel továbbjutott a következő körbe.

 

A negyeddöntőben a francia Corentin Moutet ellen vívhat meg Fucsovics Márton. Ellenfele jelenleg a világranglista 115. helyét foglalja el, míg Marci a 38. pozícióban szerepel. A mérkőzést itthoni idő szerint január 12-én ─ szerdán ─ hajnali 1:00 órakor rendezik Ausztráliában.

 

Adelaide 2. Nemzetközi Tenisztorna nyolcaddöntő

Botic Van De Zandschulp (holland)─Fucsovics Márton 0:2 (3:6, 6:7)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!