Kézilabda
Szőke Szonja

Tenisz: Fucsovics Marci negyeddöntős Dohában

Publikálva: 2022.02.16 Frissítve: 2022.02.16 Tenisz

Három szett és közel három óra kellett a továbbjutáshoz.

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton (ATP, 36.) a Dohában zajló keménypályás ATP-torna nyolcaddöntőjében a világranglista 55. helyén álló, dél-koreai Kvon Szun Vu ellen lépett pályára. A mérkőzés elején gyors brékváltás után 3:3-at mutatott az eredményjelző, majd ezután Marci három játékot nyert egymás után, és 6:3-ra hozta a szettet.

A második játszmában mindkét teniszező kétszer veszítette el adogatását, így 6:6 után tie-break következett. A rövidítésben a dél-koreai teniszezőnek jött ki jobban a lépés, jöhetett tehát a döntő játszma.

Marci játéka az utolsó felvonásra feljavult, 3:0-ra elhúzott, innen pedig már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, és végül 6:3, 6:7, 6:3-as győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé.

Az öt ászt és hét kettős hibát ütő magyar teniszező negyeddöntős ellenfele a harmadik helyen kiemelt georgiai Nikoloz Baszilasvili lesz.

Fucsovics párosban is elindult a katari fővárosban, s a kazah Alekszandr Bublikkal az oldalán hétfőn bravúrral búcsúztatta a második kiemelt horvát Ivan Dodigot és új-zélandi Michael Venust. A kiírás szerint szerdán (ma) délután is pályára lépnek, ellenfelük a kazah Andrej Golubjov és a francia Fabrice Martin lesz.

Doha keménypályás ATP-torna, nyolcaddöntő
Kvon Szun Vu–Fucsovics Márton 3:6, 7:6 (5), 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!