Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: a teljes magyar élmezőny indul a budapesti WTA-challengeren

Publikálva: 2022.09.15 Frissítve: 2022.09.14 Tenisz

A Római Teniszakadémián a jövő heti salakpályás challenger-tornára tizennyolcan neveztek a női világranglista első száz helyezettje közül.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a 115 ezer dollár (45.4 millió forint) összdíjazású, 125-ös – a WTA-nál a legalacsonyabb – besorolású versenyen a teljes hazai élmezőny pályára lép. Bondár Annán (52. a világranglistán) kívül Udvardy Panna (76.) és Gálfi Dalma (79.) is alanyi jogon főtáblás, szabadkártyával Jani Réka (114.), Szabanin Natália (297.) és Babos Tímea (310.) kap helyet a legjobb 32 között, emellett a hétvégi selejtezőben is indul legalább két hazai teniszező.

Párosban négy magyar részvétele már biztos, Udvardy Janival indul, Babos a szlovén Tamara Zidansekkel, míg Bondár a belga Kimberley Zimmermann-nal nevezett.

A júliusi, 250-es kategóriájú WTA-torna helyszínéül is szolgáló akadémián ott lesz a francia Harmony Tan (111.), aki Wimbledonban az idén legyőzte – az azóta 23-szoros egyéni Grand Slam-bajnokként visszavonult – Serena Williamst, továbbá a német Jule Niemeier (73.), akit a US Openen a világelső Iga Swiatek állított meg a 16 között. A Budapest Ladies Open első kiemeltje jelen állás szerint a román Irina Begu (41.) lesz.

A challenger besoroláshoz képest rendkívül erős mezőny annak is köszönhető, hogy a budapesti verseny hetében ez lesz az egyetlen WTA-esemény Európában.

Forrás: MTI/nso.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!